Voorzetramen plaatsen

Voorzetramen plaatsen bestaat uit een aantal stappen. Hier leest u de belangrijkste aandachtspunten voor het goed en vakkundig plaatsen van voorzetramen.

Kosten

De kosten voor het laten plaatsen van voorzetramen liggen tussen de € 40 en € 70 per m2. De prijs van een voorzetraam begint bij € 80 per m2 inclusief btw. Als u de exacte prijs voor de plaatsing van uw ramen wilt weten, zorg dan dat u meerdere offertes vergelijkt. Dit kunt u eenvoudig doen door bovenaan deze pagina uw postcode in te vullen.

Plaatsing voorzetramen

Het plaatsen van een voorzetraam wordt gedaan in situaties waarbij het bestaande kozijn en raam behouden moeten worden. Bijvoorbeeld omdat nieuwe kozijnen te duur zijn, de bestaande uitstraling behouden moet worden of omdat glas-in-lood en roederamen beschermt moeten worden. Voorzetramen worden op de bestaande ramen bevestigd. De plaatsing bestaat uit de volgende stappen:

  • Uitlijnen ruiten
  • Ventilatie aanbrengen
  • Vastzetten

Uitlijnen ruiten

Voorzetramen moeten netjes recht op de bestaande ramen bevestigd worden. Hierdoor vallen de ruit en het profiel nagenoeg niet op. Een glaszetter meet hiervoor uw kozijnen en ramen nauwkeurig op. Dit wordt uitlijnen genoemd.

Tip: Als u kiest voor het plaatsen van een profiel in dezelfde kleur als het schilderwerk van uw kozijnen, dan vallen de voorzetruiten nog minder op. Een glashandel levert profielen in bijna alle kleuren.

Ventilatie aanbrengen

Het aanbrengen van ventilatie is een belangrijk onderdeel van het plaatsen van voorzetramen. Een voorzetruit kan namelijk niet helemaal luchtdicht geplaatst worden, waardoor er lucht tussen de glasruiten kan komen. Zonder te ventileren zou u daarom condens tussen het isolatieglas krijgen. Om dat te voorkomen boort de glaszetter bijvoorbeeld gaten in het bestaande kozijn of snijdt hij kleine stukjes uit het afdichtingsrubber.

Vastzetten met scharnieren

Het is aan te raden om de voorzetramen met scharnieren te laten vastzetten. Door de ventilatie tussen het bestaande glas en de voorzetruit kan er namelijk vervuiling op het raam ontstaan. Wij adviseren u om het glas aan de binnenkant minimaal 1 keer per jaar schoon te maken. Door een scharniersysteem te laten plaatsen, kunt u er makkelijk bij.

Zelf plaatsen

U kunt ervoor kiezen om de voorzetramen zelf te plaatsen. U bespaart hiermee op de plaatsingskosten. Zoals u hierboven heeft gelezen, komt er heel wat bij de plaatsing kijken. Heeft u hier geen ervaring mee, dan kunt u het beste een professionele glaszetter inschakelen. Hij heeft speciaal gereedschap om bijvoorbeeld ruiten te tillen of ventilatiegaten te boren. Zo bent u ervan verzekerd dat de ramen goed en snel geplaatst worden.

Offertes met elkaar vergelijken

Wilt u het glaszetten uitbesteden, dan raden we u aan om meerdere offertes aan te vragen. De prijzen per glaszetter kunnen tot wel 40% verschillen. Door prijzen met elkaar te vergelijken, kunt u dus veel geld besparen op het laten plaatsen van uw voorzetramen.