Voorzetramen

Kunt u geen dubbel glas laten plaatsen in uw kozijnen maar wilt u toch een goed geïsoleerd huis? Voorzetramen bieden voor u de oplossing. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden en het prijskaartje van voorzetramen? Lees dan snel verder.

Prijzen voorzetramen op een rijtje

Voorzetramen hebben vaak kleinere afmetingen, omdat ze doorgaans voor kleine ramen worden geplaatst. Dit is gunstig voor het kostenplaatje van voorzetramen. Voorzetramen kosten gemiddeld € 100 – € 140 per m². In onderstaande tabel staan de prijzen inclusief btw, montage en de benodigde onderdelen.

Project (cm)Gemiddelde prijzen inclusief btw en montageVoordeel
Keukenraam (40x40)€70 - €100Besparing €10 - €15 per jaar
Woonkamerraam (250x200)€450 - €550Besparing €45 - €60 per jaar
Veiligheidsglas (40x40)€100 - €150Voorkomt ernstige ongelukken, besparing €10 - €15 per jaar

Het plaatsen van voorzetramen is vakwerk en daarom is het aan te raden om dit te laten doen door een specialist. Deze specialisten geven u het beste advies en bezorgen u de hoogste kwaliteit. De prijzen per glaszetter lopen echter flink uiteen. Daarom is het verstandig om de prijzen van de verschillende aanbieders binnen uw regio met elkaar te vergelijken. Het vergelijken kan een lastig proces zijn; welke glaszetters zitten er bij mij in de buurt, hoeveel offertes moet ik vergelijken en bij welke glaszetter krijg ik de beste prijs/kwaliteitverhouding? Wij hebben al dit voorwerk gelukkig voor u gedaan. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes bij ons aan. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van betrouwbare glaszetters bij u in de buurt. Door het vergelijken van de offertes weet u direct wie de goedkoopste aanbieder is. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe voorzetraam.

Wat zijn voorzetramen?

Een voorzetraam is een extra ruit die voor of achter uw huidige raam wordt gemonteerd. Dit wordt gezien als een goedkoop alternatief voor dubbel glas. Ook wanneer dubbel glas niet kan worden toegepast in uw woning, door bijvoorbeeld omhoog schuivende ramen of omdat het een monumentaal of historisch pand is, is een voorzetraam een uitstekend alternatief. De meeste mensen kiezen voor een voorzetraam bij enkel glas omdat hiervan de isolatie minimaal is. Door middel van een rubberen afdichting wordt warmte en geluid uitstekend geïsoleerd met een voorzetraam. Voorzetramen hebben meestal een kunststof of aluminium profiel en zijn verkrijgbaar in vrijwel alle RAL-kleuren. We zetten de voordelen van voorzetramen aan de hand van 3 vragen op een rij:

  1. Hoe werkt het?
  2. Wanneer zijn voorzetramen een goede keuze?
  3. Wat kunt u ermee besparen?

Voorzetramen

Hoe werken voorzetramen?

Als u voorzetramen laat plaatsen bij uw enkele beglazing, dan verbetert het comfort van uw woning. Hoe werkt dit? Doordat het voorzetraam een stukje van de enkele beglazing wordt geplaatst, ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen de 2 glasplaten. Dit is vergelijkbaar met de werking van dubbel glas. Een voorzetraam verbetert de warmte- en geluidsisolatie. Er gaat dus minder warmte uit huis verloren en er komt minder lawaai naar binnen. Zo zit u nooit meer met kippenvel op de bank door de tochtende ramen.

Wanneer zijn voorzetramen een goede keuze?

Wilt u uw huis beter isoleren, maar is het plaatsen van dubbele beglazing niet mogelijk, dan zijn voorzetramen een goede keuze. Voor het plaatsen van een voorzetraam zijn namelijk geen aanpassingen nodig aan uw kozijn of raam. Dubbel glas plaatsen in een oude woning vraagt vaak wel aanpassingen, die niet altijd mogelijk of wenselijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u in een monument woont, waarbij het aanzicht niet mag veranderen of als u glas-in-lood ramen heeft die u wilt behouden. Met voorzetramen behoudt u namelijk de authentieke uitstraling van glas-in-lood ramen én zit u komende winter in een heerlijk warm huis.

Voorzetramen glas in lood

Hoeveel kunt u besparen met voorzetramen?

Kiest u voor voorzetramen, dan bespaart u op uw energierekening. In een standaard rijtjeshuis met 20 m² aan beglazing bespaart u tot wel € 140 per jaar aan stookkosten ten opzichte van enkele beglazing. De isolatiewaarde van glas leest u af aan de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. De U-waarde van een voorzetraam is vergelijkbaar met standaard dubbel glas, namelijk rond de 2,7. Dit is een stuk beter dan enkele beglazing, de U-waarde hiervan is 5,7.

Niet alleen goed voor isolatie

Voorzetramen worden voornamelijk geplaatst voor de extra isolatie. Naast de hoge isolatiewaarde werken voorzetramen ook brandvertragend. Grote hitte laat enkel glas in mum van tijd springen. Voorzetramen dienen dan als extra beveiliging. Dezelfde beveiliging bieden ze ook tegen inbrekers. Een raam met een voorzetraam is namelijk moeilijk kapot te krijgen. Kortom, u voelt zich een stuk veiliger met voorzetramen in uw woning. Dankzij de goede isolerende en beveiligende werking, is het bij een aantal gemeenten mogelijk om subsidie aan te vragen.

HR++ glas

Wilt u uw woning optimaal isoleren en zoveel mogelijk besparen op uw energierekening? Kijk dan naar de mogelijkheden voor HR++ glas. HR++ beglazing (hoogrendements-beglazing) is isolerend dubbel glas met een zeer goede isolatiewaarde. Dit komt doordat op één zijde van het glas een onzichtbare zonwerende coating is aangebracht. Daarnaast is de ruimte tussen de 2 glasplaten gevuld met edelgas in plaats van gewone lucht. HR++ kost gemiddeld € 130 per m² waarbij de besparing bij een gemiddeld rijtjeshuis met 20 m² aan HR++ glas oploopt tot € 260 per jaar. In enkele gevallen moeten uw kozijnen voor HR++ glas wel aangepast worden. Bij voorzetramen bespaart u op deze kosten, omdat ze direct geplaatst kunnen worden echter bespaart u met voorzetramen wel minder op jaarbasis ten opzichte van HR++ glas.

Bespaar tot wel 40% op uw nieuwe voorzetramen

Glaszetters hanteren verschillende tarieven voor het plaatsen van voorzetramen. Mensen die u voorgingen hebben aangegeven dat het prijsverschil oploopt tot wel 40%. Bent u op zoek naar de voordeligste deal zonder dat de kwaliteit eronder lijdt, dan raden wij u aan om eerst offertes aan te vragen van de door ons geselecteerde glaszetters bij u in de buurt. Door slim te vergelijken bespaart u tot wel tientallen euro’s op uw nieuwe voorzetramen. Het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van professionele bedrijven in huis. Zorg ervoor dat u straks met een gelukkig gevoel terugdenkt aan uw nieuwe voorzetramen waar u in ieder geval niet te veel geld voor heeft betaald. U kunt het geld dat u heeft bespaard vast goed gebruiken tijdens een welverdiende vakantie met de familie!

Voorzetramen offertes