-
70.000 projecten gerealiseerd
-
700 vertrouwde specialisten
Inbraakwerend glas is speciaal ontwikkeld om moeilijk te kunnen breken. Wat zijn de eigenschappen van dit glas, de gemiddelde prijzen en hoe laat u professioneel inbraakwerend glas in uw woning plaatsen?
Inbraakwerend glas is een vorm van gelaagd glas, bestaande uit meerdere glasplaten met een sterke laag folie ertussen. In de samenstelling van het glas zijn veel verschillende variaties mogelijk, bijvoorbeeld in het aantal glaslagen of het soort folie waarvoor wordt gekozen. De keuze is erg divers, net als de prijzen. Om u toch een indicatie te geven van de plaatsingskosten voor inbraakwerend glas, geven we hieronder een aantal veel voorkomende gemiddelde prijzen:
Let op: de bovenstaande prijzen zijn niet meer dan een indicatie. Inbraakwerend glas is verkrijgbaar in vele verschillende varianten, en wordt doorgaans op maat geleverd, in overleg met een glasleverancier. Het is daarom raadzaam om altijd eerst contact te leggen met een professionele glaszetter. Die kan het beste uw situatie inschatten en advies geven over de meest geschikte soort inbraakwerend glas. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere glasbedrijven uit uw regio, laat u adviseren en vergelijk de prijzen voor inbraakwerend glas.
Rondom inbraakwerend glas moeten twee misverstanden de wereld uit worden geholpen. Allereerst: dubbel glas is niet per se inbraakwerend. Weliswaar gaat het hierbij om 2 glasplaten, wat het glas iets dikker maakt dan enkel glas, maar het blijven onverstevigde ruiten die makkelijk te breken zijn. Dat de inbraakwerendheid van glas niet wordt bepaald door de dikte, is het tweede misverstand. Inbraakwerend glas hoeft niet per se heel dik te zijn, het gaat om de gelaagdheid van de glasplaten en de taaiheid van het folie wat daartussen zit.
Inbraakwerend glas bestaat uit 2 of meer glasplaten, die onder hoge temperatuur zijn versmolten met een sterke, transparante laag kunststof folie. Dit folie is taai van structuur en erg moeilijk te scheuren. Inbraakwerend glas wordt tijdens de productie voortdurend getest volgens Europese normen. Er wordt dan een label aan gehangen, een zogenaamde P-klasse. Die zult u vinden op een offerte, wanneer u die heeft aangevraagd. Afhankelijk van de kracht van het glas, kan dat variëren van P1 tot en met P8. Hieronder ziet u zo’n test in beeld: een ronde stalen kogel valt van een bepaalde hoogte op een glasplaat. Hoe langer de glasplaat ‘heel’ blijft onder deze impact, hoe hoger de P-waarde die er uiteindelijk aan zal worden gegeven.
Inbraakwerend glas met de hoogste P-waarden is bestand tegen +/- 70 inslagen met een bijl. Met inbraakwerend glas kunt u dus vrij zeker zijn van uw veiligheid en die van uw eigendommen. Bovendien hoeft een ruit niet onverwoestbaar te zijn; vertraging is vaak al voldoende om een inbreker af te schrikken.
Inbraakwerend glas is van zichzelf niet isolerend, omdat er tussen de glasplaten en het folie geen isolerende laag lucht kan zitten. Het is echter wel mogelijk om deze twee soorten te combineren, dus om dubbel glas te laten plaatsen met een extra inbraakwerende laag. Zo profiteert u niet alleen van dit veilige glas, maar ook van de isolerende eigenschappen van dubbel glas, waardoor u uw woning meer comfort geeft en aanzienlijk bespaart op uw stookkosten.
Er zijn nog andere glassoorten die bepaalde inbraakvertragende of -werende eigenschappen hebben. Twee voorbeelden:
Het is altijd aan te raden om inbraakwerend glas te laten plaatsen door een professionele glaszetter. Hoe dik uw inbraakwerende glas ook is, een correcte montage ervan is minstens zo belangrijk als de dikte van het glas. Bent u benieuwd geworden naar dit speciale glas, dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere glasspecialisten in uw regio. Door slim en in alle rust de prijzen en adviezen te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de uiteindelijke aanschaf van inbraakwerend glas.