Gelaagd glas

Gelaagd glas, wat is het eigenlijk? Gelaagd glas bestaat uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een speciaal folie tussen is geplaatst. Dit folie voorkomt dat het raam uiteenvalt bij een breuk. Gelaagd glas is een verstandige keus tegen inbraak en bezit tevens een hoge isolatiewaarde.

De prijzen van gelaagd glas

De prijs van gelaagd glas wordt berekend per m². Als u kiest voor gelaagd glas, dan heeft u de keuze uit éénzijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas en gelaagd glas met folie voor gehard glas. De richtprijzen voor de verschillende soorten gelaagd glas in onderstaande schema zijn inclusief btw maar exclusief montage. Met deze richtprijzen berekent u eenvoudig wat de klus u ongeveer gaat kosten.

Type gelaagd glas Gemiddelde prijs, inclusief btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 90 - 130 per m²
Tweezijdig gelaagd€ 130 - 170 per m²
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 150 - 190 per m²

Wanneer u bijvoorbeeld 3 éénzijdig gelaagde ramen wilt laten plaatsen met een afmeting van 1.500 x 1.500 mm kost dit u ongeveer € 540 inclusief btw en montage. Het is alsnog lastig om van de bovenstaande gemiddelden een exact kostenplaatje voor uw persoonlijke situatie te maken.
Wenst u gelaagd glas in uw woning en benieuwd naar de exacte kosten? Hier komt u snel achter. Binnen 2 minuten vult u ons korte offerteformulier in. Wanneer u de offertes heeft aangevraagd ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 5 offertes van betrouwbare glaszetters in uw omgeving. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe ramen.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is niet hetzelfde als dubbel glas. Waar met dubbel glas 2 losse glasplaten worden bedoeld met een laag lucht of edelgas ertussen, bestaat gelaagd glas uit 2 of meer op elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie. De glasplaten en folie zijn onder grote hitte aan elkaar gesmolten. Het glas zit dus vast aan het doorzichtige folie, dat moeilijk kapot is te krijgen. Hierdoor ontstaat het effect dat u misschien wel herkent van een autoruit (ook altijd gelaagd): komt er bijvoorbeeld een steentje tegenaan, dan zal niet de hele ruit breken, maar alleen een ster of barst ontstaan. Het grote voordeel van gelaagde beglazing is dus dat het ook bij harde stoten of botsingen vrijwel nooit als geheel zal breken. Gelaagd glas wordt dan ook vaak veiligheidsglas genoemd.

gelaagd glas

Wanneer kiest men voor gelaagd glas?

Gelaagd glas wordt geproduceerd voor allerlei toepassingen. Zoals eerder vermeld is de autoruit misschien nog wel de bekendste. Echter kan gelaagd glas ook gebruikt worden voor glazen deuren of wanden, of voor extra sterke ramen in huis. Gelaagd glas kent enkele interessante voordelen:

  • de kans op verwondingen is klein wanneer het breekt
  • de activiteiten kunnen gewoon verder gaan
  • het gelaagde glas is inbraakwerend/vertragend
  • het gelaagde glas heeft een hoge isolatiewaarde

Kans op verwondingen is klein

Als u thuis glazen deuren of lage ramen heeft dan is het oppassen met kleine kinderen. Die kunnen tijdens het spelen in hun enthousiasme door een glazen ruit vallen of ze zien het glas simpelweg niet en lopen door de glazen deur. Maar ook uzelf kan een foutje maken. Kortom, gevaar zit in een klein hoekje. Wanneer er iets gebeurt en het glas is niet sterk genoeg zal het in veel gevallen in stukken kapot vallen wat letsel kan opleveren bij u of uw kind of huisdier. Wilt u dit voorkomen, dan is gelaagd glas de perfecte oplossing. Het grote voordeel van gelaagd glas is namelijk dat er geen stukken uitvallen op het moment dat het breekt. De kunststof tussenlaag houdt het glas bij elkaar.

Activiteiten kunnen verder gaan

Hoe vaak is het al niet bij u voorgekomen dat de achterdeur heel hard dichtwaait door een windvlaag? Als uw achterdeur met enkel glas door een windvlaag hard wordt dichtgetrokken kan het moment aanbreken dat de ruit eruit springt. Bij gelaagd glas zal het glas ook kunnen barsten maar dan blijft het er wel netjes in zitten. U hoeft vervolgens niet met spoed een nieuwe ruit te bestellen, tevens kunt u dezelfde nacht met een gerust hart gaan slapen.

Inbraakwerend

Kiest u voor gelaagd glas met extra taai folie binnenin dan is het voor een inbreker extra moeilijk om via uw ruit binnen te komen. Inbraakwerend of -vertragend dubbel glas in combinatie met goed hang- en sluitwerk maakt uw huis vele malen veiliger. Het grote voordeel van gelaagd glas is namelijk dat bij slagen of botsingen weliswaar barsten kunnen ontstaan, maar de ruit niet in zijn geheel uit elkaar valt. Een steen voldoet niet meer om binnen te komen, een inbreker zal grote moeite hebben om uw ramen door te krijgen.

gelaagd glas veilig

Hoge isolatiewaarde

Kiest u voor gelaagd glas al dubbele beglazing of HR++glas dan profiteert u van uitstekende isolerende eigenschappen. Het grote voordeel van isolerende ramen is de besparing op uw stookkosten. Een overgang van enkel glas naar het tegenwoordig populaire HR++ glas levert u al snel een jaarlijkse besparing op tot wel € 260. Ook op het gebied van geluidsisolatie doet gelaagd glas niet onder voor standaard isolatieglas.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Nu u de benodigde informatie heeft gelezen over de prijzen van gelaagd glas is het tijd om de voordeligste aanbieder te kiezen die aan uw wensen voldoet. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van glaszetters bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes waarmee we u de kans bieden om tot wel 5 vakkundige glaszetters met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van de verschillende prijzen die de glaszetters hanteren bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. U ontvangt mogelijk zelfs nog een grotere korting als uw gemeente een subsidieregeling aanbiedt voor isolerend glas. Vergelijk voordat u overgaat tot de definitieve beslissing en voorkom dat u onnodig te veel geld betaald.

gelaagd glas offertes vergelijken