Draadglas

Draadglas, is dat niet ouderwets? Het tegendeel is waar, draadglas wordt nog veel gebruikt in woningen. Het is echter belangrijk om uit te zoeken of dit het soort glas is dat het beste past bij de toepassing die u ervoor in gedachten hebt. En niet geheel onbelangrijk: Wat kost draadglas precies?

Wat kost draadglas?

Laten we starten met het kijken naar de prijzen van draadglas. In onderstaand schema ziet u dat de aanschaf van draadglas per m² gemiddeld tussen de € 40 en € 150 ligt. De prijzen voor draadglas liggen lager dan bij de meeste glassoorten. De prijzen liggen lager omdat het geen dubbele beglazing betreft en het productieproces relatief gemakkelijk is.

Type draadglasGemiddelde prijs per m² inclusief btw en montageVoorbeeld: 3 ramen van gezamenlijk 7 m² aan draadglas
Brute draadglas€ 80 - € 100€ 630
Engels draadglas€ 80 - € 100€ 630
Spiegeldraadglas€ 140 - € 190€ 1.150

Nu kunt u een inschatting maken van wat u kwijt bent aan de aanschaf van draadglas. Wilt u meer dan alleen een schatting en weten wat draadglas in uw woning exact gaat kosten? Het is lastig om op internet specifiekere prijsinformatie te vinden. Daarom bieden we u graag prijsinformatie die is toegespitst op uw persoonlijke situatie. Vraag bij ons gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 glaszetters bij u in de buurt. Het is namelijk zo dat elke glaszetter zijn eigen tarieven hanteert, de uiteindelijke prijzen kunnen daardoor flink uiteenlopen. Het aanvragen van offertes is binnen 2 minuten geregeld, u vult het aanvraagformulier in waarna u binnen 2 werkdagen tot maximaal 5 offertes ontvangt van glaszetters binnen uw regio. Op deze manier heeft u niet alleen een duidelijk overzicht van de benodigde informatie, maar kiest u ook nog eens de voordeligste deal uit!

Draadglas

Draadglas, wat is het precies?

Draadglas is glas met een netwerk van metaaldraad en is daardoor steviger en minder breukgevoelig dan standaard enkel glas. De maaswijdte van de ruitjes van het metaaldraad is ongeveer 12 mm. In principe valt draadglas onder veiligheidsglas, omdat het draadwerk de glasscherven bij elkaar houdt op het moment dat er een breuk ontstaat. Echter, draadglas is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken helemaal niet zo’n sterke glassoort. Het glas wordt over het algemeen geleverd met een dikte van rond de 6 mm. Door de beperkte dikte ligt de prijs per m² in vergelijking met andere soorten veiligheidsglas aan de lage kant. Draadglas wordt het meest gebruikt voor plekken waar veiligheid belangrijk is maar waar geen/nauwelijks isolatie vereist is:

  • portiekfronten
  • kelderramen
  • ramen van schuurdeuren

Draadglas is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

1. Spiegeldraadglas

Spiegeldraadglas wordt aan beide kanten gepolijst en is daarom volledig doorzichtig en glad. Dit type draadglas is voornamelijk terug te zien in schuurdeuren en in klaslokaal deuren op scholen. Dit type is duurder dan de andere 2 types omdat het productieproces meer arbeid vereist.

2. Brute draadglas

Deze vorm van draadglas heeft een lichte structuur en is niet helemaal doorzichtig.

3. Engels draadglas

Engels draadglas is dankzij de bobbelige structuur half doorzichtig tot ondoorzichtig.

Soorten draadglas

Voordelen van draadglas

Vaak wordt gedacht dat draadglas door het verwerken van metalen draden in het glas extra sterk is. Dit is echter niet waar. Draadglas bestaat over het algemeen uit 1 laag niet gehard glas en is daarom niet sterker dan bijvoorbeeld gehard glas. Toch wordt draadglas vaak toegepast. Het metaal maakt het glas niet per se sterker, maar het is wel functioneel. De draden zorgen er namelijk voor dat het glas niet uit elkaar valt als het barst. De metalen draden houden de scherven na het breken bij elkaar. Dit werkt zowel brand- als inbraakvertragend.

Brandvertragend

Doordat draadglas niet uit elkaar valt wanneer het barst heeft het glas ook een brandvertragende werking. Het wordt echter niet in alle gevallen ook als zodanig erkend. Informeer daarom voor het plaatsen van draadglas zowel bij de verzekering als bij de brandweer of inspectie of draadglas in uw geval ook als brandwerend glas wordt gezien. Mocht dit niet het geval zijn dan is het de moeite waard om te overwegen officieel gekeurd brandwerend glas te plaatsen.

Inbraakvertragend

Draadglas wordt na het breken bijeengehouden door de metalen draden die er doorheen lopen. Daarom heeft draadglas een inbraakvertragende werking. Voordat een inbreker uw huis betreedt, moet hij immers niet alleen de ruit hebben ingetikt maar ook een gat in het metaal hebben geknipt.

Gehard glas

Twijfelt u tussen draadglas en gehard glas in uw ramen? Gehard glas bestaat net als bij draadglas uit één enkele glasplaat. Het gaat bij gehard glas in mindere mate om de dikte van het glas, maar om de manier waarop dit glas is gemaakt. Door enorme verhitting van de glasplaat, waarna het vervolgens een snelle afkoeling krijgt ontstaat er een trekspanning die het glas vele malen sterker maakt. Gehard glas is tot wel 5 keer sterker dan regulier enkel glas. Als u sterk glas zoekt voor een glazen deur of afscheiding van bijvoorbeeld een balkon is gehard glas de ideale oplossing voor u. Gehard glas kost gemiddeld € 120 per m². Ongeveer € 20 per m² meer dan draadglas.

Gehard glas

Vergelijk offertes voor de scherpste prijs

Heeft u besloten dat u een glaszetter wilt inschakelen voor het plaatsen van uw draadglas? Bij de zoektocht naar een geschikte specialist zult u merken dat er ontzettend veel glaszetters in uw buurt gevestigd zijn. Zij doen echter allemaal hetzelfde werk tegen flink verschillende tarieven. Het is voor u een lastige klus om de voordeligste glaszetter te vinden. Wij helpen u graag om van dit zoekproces een zoekmoment te maken omdat u bij ons binnen 2 minuten meerdere offertes heeft aangevraagd. Vind de beste en goedkoopste glaszetter en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van verschillende glaszetters bij u in de buurt. Deze prijsvoorstellen legt u vervolgens naast elkaar zodat u de glaszetter met de beste deal kiest. Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat de besparing hierdoor kan oplopen tot wel 40% op uw totale klus. Door het vergelijken van offertes betaalt u dus nooit te veel.

Draadglas offertes vergelijken