HR++ glas plaatsen

HR++ glas plaatsen is vakwerk. Welk voordeel heeft het inschakelen van een glaszetter voor het plaatsen van HR++ glas?

Kosten per m2

De kosten voor het laten plaatsen van HR++ beglazing liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m² inclusief btw. Dit is exclusief de prijs van het glaswerk zelf. Als u wilt weten wat de totaalkosten van dubbel glas in uw situatie zijn, dan kunt u het beste meerdere offertes aanvragen door hierboven uw postcode in te vullen. U ontvangt dan vrijblijvend prijsopgaves van 5 verschillende bedrijven.

Plaatsen beglazing

Om dubbel glas te kunnen plaatsen, moeten uw ramen sterk genoeg zijn. De ruiten zijn namelijk veel dikker en zwaarder dan een enkele ruit. Zijn uw ramen geschikt voor dubbele beglazing, dan kunt u ook voor HR++ glas kiezen. In dit artikel leest u meer over:

  • Het voordeel van verbeterde isolatie
  • Een glaszetter inschakelen
  • Ventilatie aanbrengen

Het voordeel van verbeterde isolatie

Het voordeel van het plaatsen van HR++ is dat de isolatiewaarde veel hoger ligt. Dit komt doordat er edelgas tussen de glasplaten zit. Daarnaast heeft de beglazing een speciale coating waardoor de warmte in huis aan de binnenkant weerkaatst wordt. Hierdoor isoleert het 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Door de verbeterde isolatie bespaart u extra op uw energiekosten.

Een glaszetter inschakelen

Het plaatsen van HR++ glas is vakwerk. Het is in de eerste plaats heel zwaar en daarom lastig te tillen. Daarnaast komt de plaatsing heel precies. Zo moet een ruit goed ondersteund worden en mag de ruit niet gaan schuiven. Bij verkeerd geplaatste ruiten heeft u risico op glasbreuk en lekkage.

Heeft u geen ervaring met glaszetten, dan is het inschakelen van een glaszetter verstandig. Hij heeft (ruime) ervaring, waardoor u ervan verzekerd bent dat de ramen vakkundig geplaatst worden. Bovendien krijgt u 10 jaar garantie op professioneel geplaatste beglazing.

Ventilatie aanbrengen

Als u glas laat plaatsen, dan is het verstandig om gelijktijdig ventilatieroosters te laten aanbrengen. Doordat HR++ glas goed isoleert, kan er namelijk vochtige en vervuilde lucht in huis blijven hangen. Ventilatie zorgt voor voldoende verse en schone lucht in huis. De roosters worden boven in de ramen geplaatst, waardoor de glasruit iets kleiner wordt. Kiest u vooraf voor ventilatieroosters, dan wordt het isolatieglas direct in de juiste maat besteld en hoeft het achteraf niet meer ingekort te worden. Dat scheelt extra arbeidsuren.

Voorzetramen minder zwaar

Is dubbel glas te zwaar voor uw ramen en zijn nieuwe kozijnen te duur, dan kunt u voorzetramen overwegen. De isolatiewaarde van een voorzetraam is lager dan van HR++ glas, maar ze zijn (veel) minder zwaar. Hierdoor hoeven uw bestaande ramen niet aangepast te worden.

Offertes naast elkaar leggen

Wilt u glas laten zetten, dan adviseren we u meerdere offertes aan te vragen. Het prijsverschil tussen glaszetters kan oplopen tot 40%. Door verschillende prijzen naast elkaar te leggen, kunt u de beste prijs kiezen voor het laten plaatsen van uw HR++ glas.