Hoogrendements glas

Hoogrendements glas verbetert de isolatie van uw huis. Welke voordelen zijn er nog meer, en hoe kunt u stookkosten besparen met HR glas?

Prijzen

De prijzen zijn grotendeels afhankelijk van de glassoort. We kennen de volgende soorten en startprijzen:

  • Hoogrendements glas: € 70 per m²
  • HR+ glas: € 75 per m²
  • HR++: € 80 per m²
  • HR+++: € 120 per m²

Tussen glaszetters kunnen prijsverschillen bestaan. We raden we u aan om eerst prijzen te vergelijken via deze website voor u overgaat tot de aanschaf van uw nieuwe glas.

Hoogrendementsglas

Uiterlijk is HR hetzelfde als dubbel glas. Het grote verschil is dat er bij hoogrendementsglas tussen de glaslagen een coating zit. Dit is een extra isolerend laagje, waardoor hogere isolatiewaarden behaald worden. Door de jaren heen is de isolerende werking steeds verbeterd, waardoor er nu meerdere types zijn. Zo is de coating verbeterd, waardoor HR+ ontstond. Ook deze soort werd verbeterd, waardoor HR++ ontstond. Hierbij wordt geen lucht, maar gas als spouwvulling gebruikt. Daarnaast is er inmiddels ook HR+++, wat bestaat uit drie glasplaten. Elke type heeft zijn eigen voordeel:

  • Beste isolatie
  • Kortste terugverdientijd
  • Laagste aanschafprijs

De beste isolatie

Wilt u beglazing die zeer goed isoleert, dan is het drielaagse HR+++ de beste keuze. Dit type haalt de hoogste isolatiewaarde. Hoe goed glas isoleert, is af te lezen aan de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer u bespaart op uw stookkosten. We hebben de U-waarde en besparing per glassoort voor u op een rijtje gezet. Bij de besparing is uitgegaan van een woning met 20 m² aan beglazing.

 U-waardeEnergiebesparing t.o.v. enkelglas
HR1,7 - 2,0€ 180 per jaar
HR+1,3-1,6€ 220 per jaar
HR++1,2€ 260 per jaar
HR+++0,5 - 0,9€ 280 per jaar

De kortste terugverdientijd

Wilt u de investering in uw beglazing zo snel mogelijk weer terugverdiend hebben, dan is HR++ de beste keuze. De terugverdientijd is de tijd die nodig is voordat u de investering heeft terugverdiend via besparingen op energiekosten. Deze tijd is bij HR++ het kortste, namelijk zo’n 5 tot 7 jaar. Vergeleken met dubbele beglazing of hoogrendements beglazing is de aanschafprijs hoger, maar dit prijsverschil kunt u na 2,5 jaar al hebben terugverdiend.

Een lage aanschafprijs

Als u hoogrendementsglas wilt met een lagere aanschafprijs, dan kan hoogrendements- of HR+ glas een goede optie zijn. U bespaart hiermee aanzienlijk minder dan bij HR++ of HR+++ beglazing, maar de prijzen liggen ook lager. Daarbij isoleert u uw woning met dit hoogrendementsglas beter dan met enkel of standaard dubbel glas.

Beginnen in woonkamer of keuken

Als uw budget het niet toelaat om alle ruiten in uw woning te vervangen voor hoogrendementsglas of dubbel glas , dan kunt u er voor kiezen om er een aantal te vervangen. We adviseren u om dan te beginnen met het vervangen van de ruiten in de ruimten waar u het meest stookt, zoals de woonkamer of keuken. Hier zult u namelijk het meest kunnen besparen op uw stookkosten.

Vergelijk offertes en bespaar 40%

Wilt u HR beglazing of dubbel glas plaatsen, vergelijk dan de prijzen van verschillende glaszetters. Het prijsverschil tussen glaszetters kan namelijk oplopen tot wel 40%. Bespaar dus geld door kostenloos offertes aan te vragen en te vergelijken voor nieuw hoogrendementsglas.