HR+++ of driedubbel glas

Bent u op zoek naar het allerbeste isolatieglas? Dan zit u met HR+++ glas ofwel driedubbel glas goed. Wij geven u richtprijzen en meer informatie over deze verantwoorde investering.

HR+++ glas prijzen

Hoogrendements glas (HR glas) wint steeds meer aan populariteit onder huizenbezitters. Dit is logisch omdat de isolatiewaarde van het glas hoog is waardoor de investering snel is terugverdient. HR+++ glas heeft de hoogste isolatiewaarde van alle soorten dubbel glas. Wat kost HR+++ glas gemiddeld per m²? Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. De richtprijzen voor de verschillende dubbel glas soorten ziet u in onderstaand schema. Met deze richtprijzen ziet u direct wat de totale klus u gemiddeld gaat kosten.

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Misschien moet u even slikken van het bedrag per m², het laten plaatsen van HR+++ glas is namelijk een behoorlijke investering. Gelukkig kunnen we hier wel een maar achter plaatsen, want door de besparing die HR+++ glas u gaat opleveren ten opzichte van enkel glas verdient u het geplaatste glas binnen enkele jaren terug. Zoals u in bovenstaande schema ziet kan deze besparing voor een gemiddeld rijtjeshuis al snel oplopen tot € 280 per jaar. Maar er is nog een manier om te besparen. Iedere glaszetter hanteert zijn eigen prijzen en deze prijzen lopen flink uiteen. Daarom is het verstandig om de prijzen van de verschillende glaszetters bij u in de buurt naast elkaar te leggen zodat u zeker weet dat u de beste deal sluit. Vraag eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan van lokale glaszetters door hierboven uw postcode in te vullen. Na het invullen van uw postcode en de opdrachtomschrijving ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van glaszetters bij u in de buurt. Hiermee bespaart u als snel tot enkele honderden euro’s op de totale klus.

HR+++ glas

Wat is HR+++ glas of driedubbelglas?

HR+++ glas is geen dubbel glas, maar driedubbel glas. Waar dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen, is er bij driedubbel glas nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis wordt gehouden. HR+++ glas staat dan ook garant voor de beste isolatie in uw woning. Een leuk weetje is dat HR+++ glas ongeveer 10 kilogram per m² zwaarder is ten opzichte van standaard dubbel glas. Dit komt door de extra glasplaat. Dit betekent dat de sponning wel geschikt moet zijn om dit extra gewicht te dragen. Bij nieuwbouwwoningen is dat vaak wel het geval, maar voor bestaande woningen is dit niet vanzelfsprekend. We raden u dan ook aan om een ervaren glaszetter te laten bekijken of uw kozijnen geschikt zijn voor HR+++ glas.

Driedubbel glas

Isolatiewaarde HR+++ glas

Bij veel gebouwen en woningen van voor 1995 is nog eerste generatie dubbel glas of zelfs enkel glas aanwezig. Zelfs het beste ‘standaard’ dubbel glas isoleert – naar huidige maatstaven – matig. Enkel glas isoleert zelfs helemaal niet. U stookt als het ware voor de buitenlucht wanneer u enkel glas heeft waardoor er van comfort geen sprake is. Bij HR+++ glas heeft u hier geen last van. In onderstaande tabel vergelijkt u de isolatiewaarde van HR+++ of driedubbel glas met die van andere dubbel glas soorten. Die U-waarde staat voor de isolatiewaarde van het glas. Let op: hoe hoger deze U-waarde, hoe meer energie en warmte het glas doorlaat, en hoe slechter de isolatie.

HR++ glas als alternatief

Is een overstap naar driedubbel HR+++ glas een te grote investering voor uw budget? Kies dan voor HR++ glas, het meest gekozen glas onder woningeigenaren in Nederland. Dit dubbel glas is veel voordeliger en isoleert vergeleken met HR+++ glas ook zeer goed. Omdat het prijsverschil dermate groot is en het isolatieverschil dermate klein raden wij u aan om voor HR++ glas te kiezen. Wilt u echter perfecte isolatie? Dan isoleert HR+++ glas net nog een tikkeltje beter. Het is natuurlijk ook mogelijk om te combineren. Plaats bijvoorbeeld op zonnige plaatsen in huis minder dik glas, zodat de zonnestralen uw huis goed op kunnen warmen. Heeft u ramen op het noorden waar de zon nauwelijks naar binnen schijnt? Kies dan voor de beste isolatie met HR+++ glas.

Hr+++ glas

Voordelig HR+++ glas? Vergelijk offertes

Met HR+++ glas bespaart u veel op uw stookkosten. Ook op de aanschaf van HR+++ glas kunt u veel geld besparen. Wilt u de voordeligste deal sluiten, dan raden wij u aan om eerst verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Veel mensen ervaren dit als een flinke zoektocht: welke aanbieders zitten er bij mij in de buurt, leveren de glaszetters wel kwaliteit en bieden ze me wel een eerlijke prijs? Gelukkig hebben wij al dit voorwerk voor u gedaan. Wij bieden u dan ook graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van ervaren glaszetters bij u in de buurt. Na het aanvragen van de offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen tot 5 offertes van verschillende aanbieders. Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat de besparing oploopt tot wel 40%. Kortom, begin met besparen en zorg dat u de beste deal pakt.