HR++ glas

Wist u dat HR++ glas momenteel de meest populaire glassoort is? Door de hoge aanbod dalen de prijzen, maar een belangrijker voordeel is de enorme daling in stookkosten door de hoge isolatiewaarde van het glas. Lees meer over de voordelen en hoeveel geld u kunt besparen met HR++ glas.

De prijzen van HR++ glas

Om de overweging te maken welke glassoort het beste bij uw wensen en budget past, is het verstandig om een duidelijk kostenplaatje op te stellen. Om u direct een indicatie te geven van de prijzen van HR++ glas en de andere soorten dubbel glas ziet u hieronder de prijzen voor voor het materiaal inclusief montage en btw.

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 115€ 140
HR€ 120€ 180
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Dit zijn de richtprijzen om u inzicht te geven in de prijzen per glassoort. Bent u van plan om uw complete woning te voorzien van nieuw HR++ glas? Voor een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² moet u rekening houden met een totaal kostenplaatje van gemiddeld € 2.600. Goede ramen zijn essentieel voor een hoge energiebesparing. Goed geïsoleerde ramen zorgen namelijk voor een kostenbesparing van tot wel 20% op uw energierekening.

Wilt u nog meer geld besparen? Dan raden we u aan om meerdere glaszetters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. Zij geven u prijsinformatie op maat. Wij maken deze zoektocht graag makkelijker voor u. Bij ons vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan. U vult uw postcode en wensen in en ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van glaszetters bij u in de regio. Door het vergelijken van offertes vindt u eenvoudig de meest voordelige aanbieder van HR++ glas. Toch niet tevreden over het aanbod van de glaszetters? Geen probleem, het aanvragen van HR++ glas offertes is volledig vrijblijvend.

HR++ glas

Wat is HR++ glas?

HR++ glas, oftewel hoog rendements glas, is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder (zoals een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met edelgas en is het glas aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert. Hoe goed HR++ isoleert kunt u aflezen aan de U-waarde in de tabel hieronder. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas2,7
HR1,7 - 2,0
HR+1,3 - 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 - 0,9

Voordelen van HR++ glas

HR++ glas is de populairste HR glassoort. Het isoleert namelijk zoals eerder beschreven zeer goed. Deze beglazing biedt u daarom de volgende 3 voordelen:

  1. HR++ glas beperkt warmteverlies
  2. HR++ glas zorgt voor lagere energiekosten
  3. HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende optie

1. HR++ glas beperkt warmteverlies

Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het goed isoleert waardoor u een aangename temperatuur creërt in huis. De meeste warmte gaat namelijk verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

2. HR++ glas bespaart energiekosten

Met HR++ glas bespaart u veel geld op uw energiekosten. Doordat het warmteverlies in huis beperkt is, hoeft u minder hard te stoken dan bij standaard dubbel glas. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk kan deze besparing op uw energierekening oplopen tot € 120 per jaar. Vergeleken met enkele beglazing bespaart u zelfs tot wel € 260 per jaar.

HR++ glas

3. Extra zonwerende optie

HR++ glas heeft ook een verkoelende werking. Heeft u bijvoorbeeld grote raamoppervlakten waar de zon vol op staat, dan is een extra zonwerende optie iets voor u. Op het glaswerk zit dan een extra coating die minder zonnewarmte doorlaat dan standaard dubbel glas. Op zonnige dagen blijft het daardoor aangenaam koel in huis. Dit kan bijvoorbeeld bij een serre in de zomer erg prettig zijn. De meerprijs hiervoor bedraagt gemiddeld € 30 per m².

4. Subsidie op de aanschaf

Het is mogelijk dat u subsidie ontvangt op het laten plaatsen van HR++ glas. De Rijksoverheid heeft een landelijke regeling voor het isoleren van wonen. Hierbinnen valt ook het plaatsen van HR++ glas. Bovendien geldt voor dit type glas een verlaagd btw-tarief van 9%, waardoor u nog eens goedkoper uit bent.

Voorzetramen

Heeft u oude ramen die u intact wilt houden, of is het simpelweg niet mogelijk om HR++ glas te plaatsen in uw kozijnen? Dan kunnen voorzetramen een goede oplossing voor u zijn omdat ze aan de binnen- of buitenzijde van uw woning worden bevestigd. Voorzetramen isoleren wel iets minder dan HR++ glas of standaard dubbel glas, maar uw oude beglazing blijft hiermee wel behouden.

Voordelig HR++ glas? Vraag offertes aan

Heeft u nieuwe beglazing nodig en spreken de voordelen van het HR++ glas u erg aan? Dan raden wij u aan om vooraf verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken. Op de markt zijn namelijk erg veel aanbieders. Deze glaszetters leveren vaak hetzelfde product, maar tegen andere prijzen. Om er snel achter te komen welke glaszetter het voordeligste is, kunt u hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 5 verschillende offertes van professionele glaszetters bij u in de regio. De offertes vergelijkt u vervolgens met elkaar waarna u de voordeligste aanbieder kiest. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen, wat voor u enkele honderden euro’s kan betekenen. Met dit geld weet u vast wel leukere dingen te doen, bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin?

HR++ glas