Glaszetter prijzen

Bent u van plan om de ramen in uw huis te voorzien van nieuw dubbel glas? Of is er sprake van glasschade en wilt u uitzoeken wat een glaszetter u zou kosten? Hier leest u alles over de gemiddelde glaszetter prijzen en de voordelen van het inschakelen van een professional.

Wat kost een glaszetter?

Het laten plaatsen van modern dubbel glas (HR++ glas) door een vakkundige glaszetter, kost gemiddeld € 140 per m2. Dit is inclusief het glas, de arbeidskosten en btw. Hieronder leggen wij uit hoe de glaszetter prijzen zijn opgebouwd en hoe die verschillen per glassoort en klus. In de volgende tabel zetten we een aantal voorbeelden van totaalprijzen op een rij, zodat u enig inzicht krijgt in wat het inschakelen van een glaszetter kost.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde totaalprijs HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.800 - € 2.200€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.500 - € 2.800€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.500 - € 4.000€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.400 - € 4.900€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.500 - € 7.000€ 500 per jaar

Bovenstaande totaalprijzen zijn gangbare gemiddelden om vanuit te gaan. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat goed isolatieglas in de ramen natuurlijk ook forse besparingen op de energierekening oplevert, omdat de verwarming minder hard hoeft te werken om het toch aangenaam te hebben in huis. Eigenlijk is een fijn leefklimaat niet uit te drukken in geld, maar heeft u een 2 onder 1 kap-woning en laat u een glaszetter al het verouderde glaswerk door HR++ glas vervangen, dan kan de besparing op de stookkosten oplopen tot wel € 400 per jaar. Zo heeft u de investering in een comfortabeler en energiezuiniger huis na ongeveer 11 jaar terugverdiend.

Vergelijk altijd offertes

Ondanks die terugverdientijd is het vervangen van de ramen in uw huis nog steeds geen kleine investering. Hoe kunt u dit toch zo haalbaar mogelijk maken? Dat begint bij een goede voorbereiding. Wilt u zeker weten dat u een erkende vakman in huis haalt, en dat u niet veel te veel voor de klus betaalt, dan raden wij als goede eerste stap altijd aan om glaszetter offertes aan te vragen. Dit kost u niets, en u zit nergens aan vast. U vult simpelweg een aantal gegevens in over de gewenste werkzaamheden, en binnen 2 werkdagen heeft u offertes in uw mailbox van maximaal 5 glaszetters in uw omgeving. Hiermee krijgt u veel inzicht in de gemiddelde prijzen, en kiest u vanuit uw luie stoel de beste glaszetter voor het plaatsen van dubbel glas in uw woning.

Glaszetter prijzen

Waar betaalt u voor?

Vrijwel alle glasbedrijven werken tegenwoordig standaard met HR++ glas. Dit bestaat niet alleen, zoals ‘conventioneel’ dubbel glas, uit 2 glasplaten en een laag stilstaande lucht ertussen. HR++ glas maakt gebruik van speciaal edelgas tussen de glasplaten dat extra sterk isoleert, en vaak is er ook sprake van een speciale zonwerende coating op het glas, dat extra koelte biedt op warme dagen. De m2-prijs voor het laten plaatsen van HR++ glas is als volgt opgebouwd:

  • € 80: materiaalkosten glaswerk
  • € 50: arbeidskosten glaszetter
  • € 10: bijkomende kosten (voorrijkosten etc.)

Zoals u hieruit kunt opmaken, betaalt u voor de glaszetter zelf ongeveer 35% van de totaalprijs. Dat is relatief gezien niet veel geld voor professioneel vakwerk. Met name op die kostenpost kunt u ook besparen door eerst de tarieven van verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken. Uit ervaring van consumenten die dit via Dubbelglas-Weetjes hebben gedaan, blijkt dat door slim te vergelijken tot wel 40% kan worden bespaard op de totaalprijs voor een glaszetter.

In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten per soort dubbel glas, per m2.

GlassoortMateriaalkosten per m2 glasArbeidskosten glaszetterOverig (o.a. voorrijkosten)Totaalprijs per m2
Dubbel glas€ 65€ 50€ 10€ 125
HR glas€ 70€ 50€ 10€ 130
HR+ glas€ 75€ 50€ 10€ 135
HR++ glas€ 80€ 50€ 10€ 140
HR+++ glas€ 120€ 50€ 10€ 180

De voordelen van een glaszetter: veiligheid, kwaliteit en garantie

Bent u een handige doe-het-zelver, dan is het voor te stellen dat u overweegt om zelf dubbel glas in uw ramen te plaatsen. Bedenk hierbij wel dat een professionele glaszetter een aantal grote voordelen met zich meebrengt:

  • Veiligheid: Dubbel glas of HR++ glas plaatsen is een zware en niet ongevaarlijke klus. De glasplaten zijn zeer zwaar en hebben scherpe randen. Een glaszetter heeft hier veel ervaring mee en heeft bovendien speciale apparatuur om de glasplaten goed te kunnen hanteren. Neem dus geen risico en besteed deze pittige klus uit aan een vakman.
  • Kwaliteit: Om optimale prestaties te kunnen leveren, moet isolatieglas perfect zijn geplaatst. Dit is een klus die nauw luistert. Heeft u hier weinig ervaring mee, dan is de kans groot dat het glaswerk niet optimaal wordt geplaatst. Gevolg: kou kan nog steeds doordringen via de ramen, u heeft alsnog geen prettig woonklimaat in huis, en de investering in kostbaar isolatieglas verdient zichzelf niet terug. Laat u het glaswerk door een professional plaatsen, dan kunt er zeker van zijn dat het isolatieglas brengt wat het belooft.
  • Garantie: Bovendien bieden de meeste glasbedrijven garantie op het geplaatste glaswerk. Gaat er tijdens het plaatsen iets fout, of bent u na afloop niet tevreden over de isolerende werking van het glas, dan draagt u hiervoor niet zelf de kosten; zowel de nieuwe ruit als de plaatsingskosten worden dan vergoed. De meeste glaszetters bieden een garantieperiode van 10 jaar. Bij bedrijven die zijn aangesloten bij branchevereniging FOSAG is dit een zekerheid, bij bedrijven die dat niet zijn, kunt u hier zelf met de glaszetter afspraken over maken.

Dubbel glas in nieuwe woonruimte

Hoe kunt u extra besparen?

Wilt u er zeker van zijn dat u niet teveel betaalt voor het inschakelen van een glaszetter? Let dan nog even op deze laatste extra bespaartips:

  • Zoek een glaszetter in de buurt: Een glaszetter zal meestal voorrijkosten rekenen. Hoe dichter bij uw huis het bedrijf zich bevindt, hoe lager die voorrijkosten uitvallen. Houd er dus rekening mee dat een lokaal glasbedrijf hiervoor meestal de beste optie is.
  • Informeer u over mogelijke subsidies: Op landelijk en gemeentelijk niveau zijn er met zekere regelmaat subsidies beschikbaar voor energiezuinige maatregelen aan woonhuizen. Uiteraard valt ook het laten plaatsen van dubbel glas onder dit soort maatregelen. Met zo’n subsidie kunnen de kosten van isolatie van uw woning fors lager uitpakken. Informeer dus altijd eerst of er bij uw gemeente sprake is van een subsidieregeling, of kijk op Energiesubsidiewijzer.nl.
  • Maak goede afspraken: Zorg dat u van tevoren afspraken over de werkzaamheden van de glaszetter en de bijbehorende kosten zwart op wit hebt staan. Zo voorkomt u dat u later voor onaangename verrassingen komt te staan. Goede, vakbekwame glaszetters dragen meestal het “AF”-keurmerk van de brancheorganisatie. Met een glaszetter met dit keurmerk bent u 100% zeker van foutloos geplaatst nieuw dubbel glas.
  • Vergelijk altijd offertes: U kunt relatief het meeste van de totaalprijs voor dubbel glas besparen op de arbeidskosten, omdat elke glaszetter hiervoor zijn eigen tarieven hanteert. Consumenten die deze glaszetter prijzen vergeleken voordat ze met iemand in zee gingen, bespaarden tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs.

Vraag nu gratis glaszetter offertes aan!

Die laatste bespaartip kunt u al gelijk in praktijk brengen. Dubbelglas-Weetjes biedt u namelijk de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan te vragen. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd, en binnen 2 werkdagen ontvangt u een offerte voor uw klus van maximaal 5 glaszetters in uw regio. U kunt vervolgens in alle rust deze prijzen met elkaar vergelijken en besluiten welk bedrijf u de klus wilt gunnen. Zo bent u verzekerd van de beste prijs en de meest betrouwbare vakman. Vraag dus snel offertes aan en bespaar tot wel 40% op de glaszetter prijzen!

Glaszetter prijzen vergelijken