Glasschade

Glasschade is vervelend, maar met een goed plan heeft u de schade snel hersteld. Bovendien kan glasschade een kans zijn om over te stappen op duurzaam dubbel glas.

Kosten van nieuwe beglazing

Wanneer u door flinke glasschade nieuwe beglazing nodig heeft is het verstandig om de verschillende glassoorten eens naast elkaar te leggen. Wat zijn de voordelen per glassoort en wat zijn de verschillende prijzen? We geven u de prijzen van de verschillende glassoorten per m².

GlassoortenGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas (5mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR ++)€ 130
Enkel glas€ 140
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Wanneer u genoodzaakt bent nieuwe beglazing te laten plaatsen door glasschade is het aan te raden om niet direct voor hetzelfde glas te gaan als dat u in eerste instantie had. De kans bestaat dat u voor hetzelfde geld glas kunt krijgen met een hogere isolatiewaarde. Wanneer er een ruit vervangen dient te worden van 2m² en u kiest voor HR++ glas dan kunt u rekenen op een totaal kostenplaatje van € 260. Bent u benieuwd wat de prijs zal zijn in uw persoonlijke situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van aanbieders binnen uw regio. Dit is snel en gemakkelijk te doen. U vult het korte offerteformulier in en ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van glaszetters. Door uw definitieve keuze te maken nadat u de prijzen heeft vergeleken bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe glas. Vergelijk daarom voordat u beslist en bespaar geld. U heeft bovendien zelfs de kans dat uw verzekering alle glasschade dekt.

Wat te doen bij glasschade?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Van kinderen die lekker aan het voetballen zijn en een bal door de ruit schieten, tot een vogel die hard tegen uw enkele glas aanvliegt. Glasschade is in veel gevallen dan ook niet te voorkomen. Bij glasschade heeft u natuurlijk last van scherven, maar met een gat in uw raam bent u ook weerloos tegen weersinvloeden en inbrekers. Daarom is het fijn als de schade aan uw ruit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Maar welke acties kunt u ondernemen bij glasschade?

  1. Breng de situatie in kaart en ruim het glas op.
  2. Ga na of u verzekerd bent tegen glasschade
  3. Oriënteer u op de verschillende glassoorten
  4. Zoek een lokale glaszetter

Glasschade raam

Breng de situatie in kaart en ruim het glas op

Net als bij autoschade is het soms handig voor de verzekering om de situatie te bekijken voordat iemand er iets aan heeft veranderd. Daarom is het aan te raden om foto’s te nemen van de situatie mocht u daartoe in staat zijn. Dit kan u helpen de schade op uw verzekering te verhalen. Nadat u dit gedaan heeft, kunt u het beste zo snel mogelijk de scherven opruimen. Op deze manier voorkomt u lichamelijk leed van kinderen of huisdieren die door de scherven heen lopen. Mocht dit gevaar niet bestaan dan kunt u overwegen de scherven te laten liggen. Sommige glaszetters ruimen deze dan veilig voor u op.

Ga na of u verzekerd bent tegen glasschade

Vervolgens is het handig om uit te zoeken of u verzekerd bent tegen glasschade. Dit hangt onder andere af van de polis die u heeft en de manier waarop de schade is ontstaan. Mocht u twijfelen over of u verzekerd bent, dan is het altijd de moeite waard om uw verzekeringsmaatschappij even te bellen. Zij kunnen u vertellen of de gemaakte schade onder uw dekking valt en dus vergoed wordt. Bent u wel verzekerd? Dan is het ook aan te raden de verzekering in te lichten. Zij kunnen u dan doorverwijzen naar een aangesloten glaszetter om de schade aan uw raam te herstellen.

Oriënteer op de verschillende glassoorten

Glasschade komt natuurlijk vaak onverwacht. Daarom is het slim om voordat u een glaszetter belt, in de gaten te houden wat uw budget is voor het vervangen of herstellen van het raam en u te oriënteren op de prijzen van het vervangen of herstellen van glas. Daarnaast kunt op deze manier even stilstaan bij de glassoort die u terug laat zetten. Een kapot raam is immers een mooie gelegenheid om gelijk uw raam en eventueel uw kozijn een opknapbeurt te geven. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht een raam te plaatsen met isolerend glas, zonwerend glas of geluidswerend glas? Dit kan uw wooncomfort aanzienlijk verhogen.

Glasschade

Bespaartip: Vergelijk prijzen van meerdere glaszetters

Wanneer u niet verzekerd bent tegen glasschade, dan is de afhandeling van de gebroken ruit aan u. Hier zitten echter niet alleen nadelen aan. U kunt op dat moment bijvoorbeeld zelf kiezen welke glaszetter u kiest om uw ruit te laten repareren. Hierbij kunt u onder andere de prijs van een glaszetter in overweging nemen, evenals de oproeptijd. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van glasschade bieden namelijk over het algemeen de service om snel ter plekke te zijn. Het is verstandig om verschillende glaszetters uit uw buurt met elkaar te vergelijken, maar veel mensen ervaren dit als een flinke zoektocht, welke aanbieders zitten er bij mij in de buurt, bieden ze me een eerlijke prijs en bieden ze wel kwaliteit? Gelukkig hebben wij al dit voorwerk al voor u gedaan. Wij bieden u dan ook graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van betrouwbare glaszetters bij u in de regio. Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u tot maximaal 5 offertes van verschillende aanbieders. Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat deze besparing kan oplopen tot 40%!

glasschade offerte