Glaszetter

In uw regio zijn tientallen glaszetters werkzaam. Kies de meest voordelige en betrouwbare glaszetter door de specialisten met elkaar te vergelijken. Dubbel glas heeft een grote invloed op de isolatie en veiligheid van uw woning en besparen op kwaliteit is het laatste wat u wilt.

Prijzen van een glaszetter

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de kosten voor een glaszetter. Veel mensen zijn op zoek naar de gemiddelde prijzen, wat logisch is want zo bent u beter in staat een budget op te stellen. In principe zijn er 2 hoofdtaken die een glaszetter uitvoert:

  • glas plaatsen
  • glas polijsten (schadeherstel)

De arbeidskosten van een glaszetter liggen per uur op zo’n € 40 – € 60. Wanneer u een glaszetter zoekt om uw ramen te polijsten moet u rekening houden met een kostenplaatje van € 200 voor een raam. Als u op zoek bent naar nieuwe beglazing dan hangt de prijs van een glaszetter af van het type glas dat u kiest. De prijzen vindt u in het volgende kostenoverzicht.

GlassoortenGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas (5mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR++)€ 130
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Bent u iemand die meer waarde hecht aan specifieke prijzen dan gemiddelde prijzen? Daar komen we u graag in tegemoet. Vraag hier met één aanvraag tot wel 5 prijsopgaves op van betrouwbare glaszetters bij u in de buurt. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Door het vergelijken van de offertes bespaart u aanzienlijk op de kosten van een glaszetter. In de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil tussen de glaszetters oploopt tot wel 40%. Op het moment dat u de offertes heeft aangevraagd duurt het slechts 2 werkdagen totdat u de offertes in huis heeft. Door het vergelijken van de prijzen heeft u zelf de touwtjes in handen en heeft u tevens de beste onderhandelingspositie.

Wat doet een glaszetter voor u?

Een glaszetter zorgt ervoor dat uw glas op de veiligste manier in uw kozijn geplaatst wordt. In de meeste gevallen komt een glaszetter samen met een collega, vooral bij een groot raam of een groot project. Glas is een zwaar en kwetsbaar materiaal en een tweede paar handen is nodig voor een juiste plaatsing.

Een glaszetter begint altijd met het inspecteren en opmeten van het huidige kozijn. Vervolgens geeft de glaszetter advies over de verschillende soorten glas en wordt de overeengekomen glassoort besteld en op maat gesneden. Wanneer het glas uit de fabriek bij de glaszetter is geleverd wordt er zo spoedig mogelijk een afspraak gemaakt voor de plaatsing. Tijdens deze afspraak wordt eerst het oude glas en de kit verwijderd en als het kozijn klaar is wordt het glas geplaatst. Het ligt aan het type kozijn of het glas vanuit de binnenzijde of buitenzijde geplaatst moet worden. Aan de buitenzijde kan het zijn dat de glaszetter een steiger nodig heeft. Op het moment dat het glas in het kozijn zit, worden de glaslatten geplaatst en worden de randen afgekit. Deze speciale kit is niet alleen voor de bevestiging maar ook voor isolatie, zodat u in de winter een lekker warm huis heeft.

Glaszetters

De voordelen van een glaszetter

Glaszetters zijn vaak in dienst bij een glashandel. Een glaszetter is opgeleid om alle werkzaamheden te verrichten die nodig zijn bij het plaatsen van glas. Daardoor biedt het inschakelen van een glaszetter u de volgende voordelen:

  • een glaszetter levert kwaliteit
  • een glaszetter geeft u garantie
  • een glaszetter neemt het werk voor u uit handen

Een glaszetter levert kwaliteit

Als u een glaszetter dubbel glas laat plaatsen, dan worden de eigenschappen van de beglazing optimaal benut. Een glaszetter levert kwaliteit, want hij bezit de kennis en ervaring om uw ruiten perfect te plaatsen. Het plaatsen van glas is een nauwkeurige klus. Vooral bij isolatieglas, zoals HR++ glas, is dit van belang. Pas dan wordt de optimale isolatiewaarde behaald en heeft u het meeste voordeel van uw nieuwe ruiten.

Glaszetter

Een glaszetter geeft u garantie

Mocht er tijdens het plaatsen van het glas onverhoopt iets fout zijn gegaan waardoor uw ruit een defect heeft, dan heeft u recht op garantie. Zowel de nieuwe ruit als de plaatsingskosten worden dan vergoed. De glaszetter geeft hiervoor meestal een garantieperiode af van 10 jaar. Wilt u zekerheid over de garantie, kies dan voor een glashandel die aangesloten is bij de branchevereniging FOSAG. Dan geldt namelijk een garantieregeling van 5 jaar op een juiste plaatsing. Na inspectie (na afloop van de 5 verstreken jaren) kan dit worden verlengd met nog eens 5 jaar. Als een glaszetter niet is aangesloten bij de FOSAG, maak dan voor de plaatsing altijd duidelijke afspraken over de garantieperiode.

Glas vervangen

Een glaszetter neemt het werk voor u uit handen

Heeft u geen zin om vrije dagen op te nemen voor het plaatsen van glas? Dan raden we u aan om een ervaren glaszetter in te schakelen voor uw klus. Op het moment dat u een glaszetter inschakelt voor de klus heeft dit als voordeel dat u zelf geen omkijken naar de plaatsing. Dit bespaart u moeite en geld. Daarnaast is de glaszetter verantwoordelijk voor de maten en neemt de glaszetter ook het risico op verwondingen op zich.

Vergelijk glaszetters en bespaar tot 40%

Bent u op zoek naar nieuw glas tegen de laagst mogelijke prijs? Dat is een mooi streven, maar weet u al hoe u dat gaat aanpakken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 5 glaszetters bij u in de buurt. De prijzen van de verschillende glaszetters lopen namelijk flink uiteen. Leg de prijzen naast elkaar, vergelijk en bespaar tot wel 40% op uw aankoop. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht. Niet tevreden? Of bent u van gedachten veranderd? Geen paniek, u kunt altijd afstand doen van de aangeleverde offertes. Profiteer van gratis offertes en bespaar direct op uw nieuwe glaswerk.

Glaszetter offertes vergelijken