Wat kost dubbel glas?

Wat kost dubbel glas als u het wilt laten plaatsen door een professionele glaszetter? Lees hier alles over dubbel glas prijzen en wat plaatsing kost.

Besparen op dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen worden voor een groot deel bepaald door het soort glas dat wordt gebruikt. De glassoort die het goedkoopst kan worden geplaatst, isoleert echter ook het minst. Daarnaast hanteren glaszetters verschillende tarieven voor het plaatsen van nieuw glaswerk. Wat kost dubbel glas laten plaatsen in uw situatie? Hiervoor kunt u het beste eerst offertes aanvragen door hierboven uw postcode in te vullen. U ontvangt dan geheel vrijblijvend een offerte van maximaal 6 glasbedrijven bij u in de regio. U kiest zelf de beste deal. Op deze manier besparen consumenten tot wel 40% op het vervangen van hun ruiten.

Wat kost dubbel glas?

Wat kost dubbel glas precies – een vraag die ons vaak wordt gesteld. Voor een duidelijk overzicht van de verschillende prijzen kan het beste onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende glassoorten, van standaard dubbel glas tot het best isolerende HR+++ glas:

  • € 65 per m2: dubbel glas
  • € 70 per m2: HR
  • € 75 per m2: HR+
  • € 80 per m2: HR++
  • € 120 per m2: HR+++

Daarbij moet worden opgemerkt dat HR+++ uit 3 glaslagen bestaat en daarom officieel geen dubbele beglazing is. Voor de verhoudingen nemen we het toch kort mee in het prijzenoverzicht.

Prijzen en U-waarde

Een goede indicatie voor dubbel glas prijzen en kwaliteitsverschillen vormt de U-waarde. Die geeft de isolatiewaarde van het glas aan. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas isoleert. En hoe beter isolerend, hoe voordeliger het op de lange termijn voor u is. Wat kost dubbel glas als u het afweegt tegen de besparingen die het oplevert? Raadpleeg hiervoor onderstaande tabel eens:

 Prijs (excl. arbeidskosten)U-waardeEnergiebesparing per woning met 20m² aan glas
Dubbel glas€ 65 per m²2,7€ 140 per jaar
HR€ 70 per m²1,7 - 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 75 per m²1,3 - 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 80 per m²1,2€ 260 per jaar
HR+++€ 120 per m²0,5 - 0,9€ 280 per jaar

HR++ glas is populair

De meeste consumenten kiezen bij het vervangen van hun glaswerk voor het goed isolerende HR++ glas. Deze glassoort biedt de beste besparingen, afgewogen tegen wat het kost om het te laten plaatsen. Standaard dubbel glas is weliswaar €15 per m2 goedkoper dan HR++ glas, maar die laatste soort isoleert veel beter. Zo heeft u gemiddeld binnen 2,5 jaar dit prijsverschil al terugverdiend.

Wat kost het plaatsen?

De dubbel glas prijzen die hierboven zijn genoemd, zijn nog exclusief de plaatsingskosten. Isolatieglas plaatsen is een specialistische klus die u het beste kunt uitbesteden aan een professionele glaszetter. Die rekent hier gemiddeld € 40 tot € 70 per m2 voor. Variaties in deze tarieven komen onder andere door voorrijkosten, eventuele huurprijs van een steiger en de mankracht die nodig is voor het plaatsen. Wat kost dubbel glas plaatsen in uw geval? Hiervoor kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Dubbel glas in enkele ruiten

Het kan natuurlijk zijn dat uw budget niet toereikend is om al het glaswerk in uw woning te vervangen. Een glaszetter kan in dat geval ook maatwerk leveren en alleen enkele ruiten in uw huis voorzien van nieuw dubbel glas. Het is dan raadzaam om te kiezen voor de ruimten in uw huis die u het meest verwarmt, zoals de keuken of de huiskamer. Hier valt het meeste winst te behalen op uw stookkosten, zodat uw besparing zo hoog mogelijk uitpakt.

Fors besparen met dubbel glas offertes

Wat kost dubbel glas voor uw woning? Het antwoord op deze vraag vindt u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via deze website. De prijsopgaven die u dan ontvangt van verschillende glaszetters in uw omgeving, kunt u eenvoudig naast elkaar leggen. Zo kunt u fors besparen op dubbel glas prijzen voor uw woning.