Voorzetramen prijzen

Voorzetramen prijzen zijn onder anderen gebaseerd op de glasdikte. Welke eigenschappen zijn er verder van invloed op de prijzen van voorzetramen?

Kosten voorzetramen

Voorzetramen kosten gemiddeld € 100 tot € 140 per m2. Deze prijzen zijn inclusief btw en de benodigde onderdelen, zoals het profiel en de scharnieren. Wilt u weten wat de exacte prijs in uw situatie is, dan kunt u het beste meerdere offertes aanvragen via deze website.

Prijzen per glasdikte

De prijs van een voorzetraam is afhankelijk van de glasdikte. U kunt kiezen voor ramen van 4, 6 of 8 mm dik. Standaard voorzetramen worden van floatglas gemaakt. De gemiddelde prijzen per m2 zijn:

  • Floatglas 4 mm: € 100
  • Floatglas 6 mm: € 120
  • Floatglas 8 mm: € 140

Speciale eigenschappen en bijzondere vormen

U kunt ook voor voorzetramen met speciale eigenschappen kiezen, zoals geluids- of inbraakwerende beglazing. De beglazing hiervoor bestaat vaak uit meerdere lagen en wordt daarom gelaagd glas genoemd. De gemiddelde prijs hiervan is € 200 per m2. Voor ramen met een bijzondere vormen gelden hogere prijzen. U betaalt, bijvoorbeeld voor een rond raam, ongeveer € 100 per m2 extra.

Plaatsingskosten

De plaatsingskosten voor voorzetramen liggen tussen de € 40 en € 70 per m2. Dit is vergelijkbaar met de kosten voor dubbel glas. De prijzen voor het laten plaatsen zijn onder meer afhankelijk van de voorrijkosten van de glaszetter en het eventueel huren van een steiger.

Besparen op energiekosten

Met voorzetramen bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. De isolatiewaarde van beglazing wordt uitgedrukt in U-waarden. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Een voorzetraam heeft een U-waarde van 2,7. Dit is vergelijkbaar met dubbel glas. Enkel glas heeft een U-waarde van 5,7. Hierdoor kunt u voor een woning met een gemiddeld glasoppervlak van 20 m2 tot wel € 140 per jaar op uw energierekening besparen.

HR++ glas

Wilt u meer besparen op uw stookkosten, dan kunt u voor HR++ kiezen. De isolatiewaarde van dit type glas ligt namelijk erg hoog. Vaak moeten uw kozijnen hier wel voor aangepast worden. De kosten hiervan hangen samen met de prijzen voor de arbeid en het materiaal. Bij voorzetramen bespaart u deze kosten, omdat ze direct geplaatst kunnen worden.

Offertes vergelijken verstandig

Als u voorzetramen gaat aanschaffen, dan is het verstandig om de kosten van verschillende glasleveranciers te vergelijken. Het prijsverschil kan namelijk oplopen tot wel 40%. Vergelijk de prijzen op uw gemak door vrijblijvend meerdere offertes op te vragen.