HR++ glas prijzen

Hoewel de HR++ glas prijzen hoger liggen, is het een investering die zich in korte tijd terugverdient. Door de lage aanschafprijs en aanzienlijke kostenbesparing is HR++ glas de meest gekozen glassoort. Ontdek hier de HR++ glas prijzen en meer informatie.

Wat kost HR++ glas?

Wat zijn de HR++ glas prijzen? Dat is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Bij de prijzen wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten dubbel glas. Lees hieronder de prijzen van dubbel glas en bekijk hoe voordelig HR++ glas is.

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 115€ 140
HR€ 120€ 180
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Stel, u woont in een 2 onder 1 kap woning met een gemiddelde raamoppervlakte van 35 m². De prijs om de gehele woning te voorzien van het populaire HR++ glas bedraagt € 4.500. Het is belangrijk om te onthouden dat HR++ glas een flinke besparing op uw stookkosten oplevert, zoals u ziet in bovenstaande tabel.

Wilt u besparen op HR++ glas? Elke glaszetter hanteert zijn eigen prijzen waardoor we u aanraden om offertes van meerdere specialisten te vergelijken zodat u de voordeligste deal sluit. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar de meest voordelige glaszetter. Vraag bij ons in één keer gratis en vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan. Wij hebben de beste glasspecialisten in uw regio geselecteerd waardoor u alleen nog maar uw postcode en uw opdrachtomschrijving hoeft in te vullen. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van betrouwbare glaszetters. Kies voor de voordeligste vakman met de laagste kosten en maak uw huis comfortabeler en duurzamer met HR++ glas.

HR++ glas prijzen

Wat is HR++ glas?

HR ++ glas, vrijwel elke huizenbezitter heeft het er wel eens over gehad. Maar wat is HR++ glas nu precies en uit welke soorten dubbel glas heeft u verder de keuze? Standaard dubbel glas wordt nog maar weinig gebruikt door glaszetters, de HR++ glas prijs in vergelijking met de prijs van standaard dubbel glas is namelijk klein terwijl de extra isolatiewaarde groot is. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Momenteel is HR++ glas de meest gekozen variant. HR++ glas, ofwel isolatieglas of hoogrendementsglas, bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen deze twee glasplaten is gevuld met edelgas en dit is grotendeels verantwoordelijk voor de hoge isolatiewaarde. Stilstaande lucht of gas heeft namelijk een hoge warmteweerstand.

Een goede indicatie voor de isolatie van HR++ glas is de U-waarde, die geeft de isolatiewaarde van het glas aan. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert en hoe voordeliger het op de lange termijn voor u is. De prijs van HR++ glas ligt iets hoger dan de prijzen voor dubbel glas of HR glas, maar op lange termijn pakt HR++ glas voordeliger uit dankzij de hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde van de verschillende glassoorten ziet u in onderstaande tabel.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas2,7
HR1,7 - 2,0
HR+1,3 - 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 - 0,9

HR++ glas prijzen isolatie

Een zo laag mogelijke HR++ glas prijs

Wilt u uw woning voorzien van het populaire HR++ glas? Dan is het aan te raden om naast de HR++ glas prijs te letten op:

  • energiebesparing met HR++ glas
  • plaatsingskosten van HR++ glas
  • uw budget voor HR++ glas
  • Subsidie voor HR++ glas

Energiebesparing

De verhouding tussen de HR++ glas prijs en besparingen van HR++ glas is erg gunstig. HR++ glas isoleert namelijk zeer goed, waardoor u flink bespaart op uw stookkosten. Zo kunt u met een woning met 20 m² aan glas wel tot € 260 per jaar besparen. De kans is groot dat u de klus hierdoor binnen 7 jaar al heeft terugverdiend.

Plaatsingskosten HR++ glas

Qua montagekosten maakt het niet uit of u HR++ glas of dubbel glas laat plaatsen. De montagekosten liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m². Wilt u een voordelige HR++ glas prijs? Vervang dan alle beglazing in uw woning in één keer, zodat de prijs per m² lager uitvalt. Als u alle ruiten in uw woning laat vervangen of tegelijk met uw buren uw ruiten laat vervangen, dan kunt u onderhandelen met een glaszetter over een korting. Uw glaszetter kan HR++ glas dan extra voordelig inkopen en bespaart op de voorrijkosten.

Uw budget voor HR++ glas

Laten de HR++ glas prijs en uw budget het niet toe om overal HR++ glas te plaatsen, laat het dan alleen in ruimten plaatsen die u het meest verwarmt, bijvoorbeeld in de woonkamer en de keuken. Omdat HR++ glas de warmte binnenhoudt, bespaart u in deze ruimten de meeste stookkosten. In kamers waar u de verwarming minder vaak aan heeft staan, zoals in de slaapkamer of op zolder, kunt u het plaatsen van HR++ glas nog even uitstellen.

Subsidie voor HR++ glas prijs

U heeft de mogelijkheid om uw HR++ glas prijs nog verder te verlagen door te kijken naar subsidies. Hoewel de rijksoverheid geen algemene regeling aanbiedt, zijn er verschillende gemeenten die zelf een subsidiepot hebben. Iedere gemeente heeft een eigen regeling, maar dit is altijd in de vorm van een lening of een subsidie. Kijk op de website van uw gemeente of bij de Energiesubsidiewijzer.

HR++ glas

Tot 40% besparing op de HR++ glas prijs

Heeft u al een keuze gemaakt of wilt u graag persoonlijk advies van een specialist? Er zijn veel glaszetters bij u in de buurt die u graag helpen. Maar hoe vindt u de specialist die uw klus het beste kan uitvoeren en u tevens een mooie HR++ glas prijs kan bieden? Daar helpen wij u graag mee. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 betrouwbare glaszetters bij u in de regio. Het tarief dat de verschillende glaszetters hanteren verschilt namelijk flink. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de prijs van HR++ glas. Vind de voordeligste HR++ glas prijs en start dit jaar nog met het besparen op uw energierekening.

HR++ glas prijzen vergelijken