Goedkoop dubbel glas

Bent u op zoek naar dubbel glas, maar wilt u niet de hoofdprijs betalen? Zoek dan niet verder en neem een paar minuutjes de tijd om dit artikel te lezen. Wij geven u de enige manier om zo goedkoop mogelijk dubbel glas te laten plaatsen.

Prijzen van dubbel glas

Wilt u uw woning voorzien van isolerend dubbel glas, zodat u er warmpjes bijzit in de aankomende strenge winter? Dan begint uw zoektocht waarschijnlijk met één brandende vraag: wat gaat deze klus me kosten? De exacte prijs van uw klus kunnen we niet geven, die hangt van vele factoren af. Wel geven wij u inzicht in de gemiddelde prijzen van dubbel glas.

Goedkoop dubbel glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Zoals u ziet lopen de prijzen van dubbele beglazing flink uiteen. De prijs van het zeer populaire HR++ glas is gemiddeld € 130 per m². Wilt u uw gehele woning goedkoop voorzien van HR++ glas? Dan kunt u bij een gemiddelde woning met 20 m² aan glas rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje van € 2.600. Deze prijs is inclusief btw en montage.

Waar vindt u goedkoop dubbel glas?

U heeft nu een goed beeld van de gemiddelde prijzen van dubbel glas. Wilt u echter de allerbeste deal en goedkoop dubbel glas laten plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend dubbel glas offertes aan van niet 1, maar tot wel 5 glaszetters bij u in de buurt. U vraagt zich vast af, wat heb ik aan 5 offertes? De prijzen die glaszetters hanteren lopen zoals eerder beschreven flink uiteen. Het is mogelijk dat u bij glaszetter A tientallen euro’s minder betaalt dan bij glaszetter B voor precies dezelfde klus. Wanneer u offertes met elkaar vergelijkt ziet u in één oogopslag welke aanbieder de scherpste prijs neerzet. Op deze manier maken wij uw zoektocht naar goedkoop dubbel glas erg gemakkelijk, zonder dat u ook maar iets voor onze service betaalt!

Wat is dubbel glas precies?

Goedkoop dubbel glas is altijd fijn, maar wat is dubbel glas nu precies en waarom isoleert het zo goed? Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil zit in de mate van isolatie. Ouderwets ofwel standaard dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten waar een luchtlaag tussen zit. Dit glas wordt nog maar weinig verkocht door de matige isolatie. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met hoogrendements glas (HR glas). Deze moderne glassoort heeft extra isolerend edelgas tussen de twee glasplaten in plaats van normale lucht. De aanschafprijs is iets hoger maar ook de jaarlijkse besparing is veel hoger, waardoor dit de meest gekozen variant is.

Goedkoop dubbel glas

Goedkoop dubbel glas door besparingen

Wilt u uw beglazing vervangen en bent u op zoek naar goedkoop dubbel glas? Bespaar op de klus met de volgende 5 bespaartips:
kwantumkorting
een deel van uw ruiten vervangen
glasschade voorkomen
onderhandelen
vergelijk offertes

1. Goedkoop dubbel glas door kwantumkorting

U bespaart geld als u veel beglazing in één keer afneemt. Zo geven verschillende glashandels kwantumkorting als u uw volledige woning laat voorzien van dubbel glas. Pas deze bespaartip bijvoorbeeld toe in samenwerking met uw buren. Als u tegelijkertijd uw ruiten laat vervangen, neemt de omvang van uw order toe waardoor u profiteert van goedkoop dubbel glas.

2. Een deel van uw ruiten vervangen

Vindt u het een te grote investering om alle ruiten van uw woning te vervangen, kies er dan voor om niet alle ruiten te voorzien van nieuwe beglazing. Vervang het glas bijvoorbeeld alleen in de ruimten die u het meest verwarmt, zoals de keuken of woonkamer. Hier bespaart u met dubbel glas de meeste warmte. Met deze bespaartip wordt de aanschafprijs lager en bespaart u toch op uw stookkosten.

3. Glasschade voorkomen

Goed en regelmatig onderhoud is één van de meest nuttige bespaartips. U voorkomt hiermee hoge reparatiekosten en uw dubbel glas gaat langer mee. Denk bij het onderhoud niet alleen aan de beglazing, maar ook aan de kozijnen. Neem bijvoorbeeld bij het ramen lappen ook de kozijnen mee met een sopje en een spons. Door dit eens per maand te doen, voorkomt u dat er door ophopend vuil glasschade ontstaat.

Ramen schoonmaken

4. Onderhandelen

Laat merken dat u bij meerdere glaszetters een prijsoverzicht hebt aangevraagd, dan kunt u namelijk onderhandelen. De glaszetter weet dan dat hij de concurrentie met anderen aan moet. Hierdoor kan het zo zijn dat hij u goedkoper dubbel glas aanbiedt dan zijn concurrent. Als u daarbij goed op de hoogte bent van de dubbel glas prijzen, dan krijgt u met deze bespaartip een sterke onderhandelingspositie.

5. Vergelijk offertes voor goedkoop dubbel glas

Tijdens uw zoektocht naar goedkoop dubbel glas komt u er snel achter: er zijn veel bedrijven die dubbel glas aanbieden. Dit maakt het er voor u niet gemakkelijker op. Welke aanbieder biedt het meest goedkope dubbel glas en welke aanbieder biedt de beste voorwaarden? Wij helpen u graag om deze problemen de wereld uit te helpen. Een feit is dat de prijzen van de verschillende glaszetters flink uiteenlopen. Vergelijkt u offertes, dan weet u zeker dat u de scherpste prijs boven water haalt. Wij helpen u hier graag een handje bij. Vraag binnen 2 minuten gratis én vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 glaszetters bij u in de regio. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen én geniet dit jaar nog van goedkoop dubbel glas. Voor het geld wat u bespaart kun u vast leukere doeleinden bedenken, zoals een welverdiende vakantie.

Besparen met goedkoop dubbel glas