Dubbel glas bespaartips

Dubbel glas bespaartips kunnen u veel voordeel opleveren. Ontdek welke bespaartips u eenvoudig kunt toepassen bij dubbel glas.

Kosten

Dubbel glas kost, afhankelijk van de glassoort, tussen de € 65 en € 120 per m². De exacte kosten kunnen per glaszetter verschillen. Daarom raden we u aan om meerdere offertes aan te vragen. Dit kunt u eenvoudig en kostenloos doen door hierboven uw postcode in te vullen. Wilt u uw beglazing vervangen, dan kunt u besparen met de volgende 5 bespaartips:

  1. Besparen met kwantumkorting
  2. Een paar ruiten vervangen
  3. Defecten voorkomen
  4. Onderhandelen
  5. Vergelijk offertes

Besparen met kwantumkorting (tip 1)

U kunt geld besparen als u veel beglazing in één keer afneemt. Zo geven sommige glashandels kwantumkorting als u uw volledige woning laat voorzien van isolatieglas. Deze bespaartip kunt u toepassen met bijvoorbeeld uw buren. Als u tegelijkertijd uw ruiten laat vervangen, neemt de omvang van uw order toe. Een glaszetter kan u dan korting geven, omdat hij bijvoorbeeld maar één keer voorrijkosten hoeft te berekenen.

Een paar ruiten vervangen (tip 2)

Vindt u het een te grote investering om alle ruiten van uw woning te vervangen, dan kunt u er ook voor kiezen om er een paar te laten plaatsen. Bijvoorbeeld alleen in de ruimten die u het meest verwarmt, zoals de keuken of woonkamer. Hier kunt u met dubbel glas namelijk de meeste warmte besparen. Met deze bespaartip wordt de aanschafprijs lager en bespaart u toch op uw stookkosten.

Defecten voorkomen (tip 3)

Goed en regelmatig onderhoud is een van de meest nuttige bespaartips. U kunt hiermee namelijk hoge reparatiekosten voorkomen en uw ruiten gaan langer mee. Denk bij het onderhoud niet alleen aan de beglazing, maar ook aan de kozijnen. Neem bijvoorbeeld bij het ramen lappen ook de kozijnen mee met een sopje en een spons. Door dit eens per maand te doen, voorkomt u dat er door ophopend vuil defecten ontstaan aan uw glas.

Onderhandelen (tip 4)

Laat merken dat u bij meerdere glaszetters een prijsoverzicht hebt aangevraagd, dan kunt u namelijk onderhandelen. De glaszetter weet dan dat hij de concurrentie met anderen aan moet. Hierdoor kan het zo zijn dat hij u een betere aanbieding doet dan zijn concurrent. Als u daarbij goed op de hoogte bent van de prijzen van glas, dan krijgt u met deze bespaartip een sterke onderhandelingspositie.

Vergelijk offertes (tip 5)

De prijzen voor dubbel glas kunnen per glaszetter sterk verschillen. Dit prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Vraag daarom gratis en vrijblijvend prijzen en vergelijk ze. Met deze bespaartip kunt u zo veel geld besparen.