Dubbel glas prijzen

De dubbel glas prijzen zijn steeds lager geworden. Daarnaast kan een modern woonhuis tegenwoordig bijna niet meer zonder isolatieglas. Dubbel glas brengt wooncomfort én forse besparingen op uw energiekosten. Benieuwd naar de mogelijkheden en gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van dubbel glas in uw woning? Dubbelglas-Weetjes heeft alle belangrijke informatie voor u op een rij gezet.

Wat kost dubbel glas?

Comfortabel wonen begint bij een prettige binnentemperatuur, en dus bij goede isolatie. Heeft u last van tocht rond de ramen, of een temperatuur die maar niet prettig is te krijgen? Dan is dubbele beglazing een heel goede investering. Voor zo’n investering wilt u natuurlijk wel inzicht krijgen in de gemiddelde kosten. De prijzen van dubbelglas hangen af van meerdere factoren. Voor een gemiddelde tussenwoning met 20 m2 aan glas betaalt u gemiddeld € 2.500 voor het laten plaatsen van dubbel glas. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten dubbel glas, maar in onderstaande tabel vindt u alvast meerdere prijsindicaties. Hierbij gaan wij uit van de meest geplaatste glassoort HR++ glas.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde totaalprijs HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.800 - € 2.200€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.500 - € 2.800€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.500 - € 4.000€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.400 - € 4.900€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.500 - € 7.000€ 500 per jaar

In bovenstaande tabel gaan we uit van een gemiddelde dubbel glas prijzen van € 140 per m2, inclusief plaatsing en btw. Dit is een gangbare prijs om rekening mee te houden. Belangrijk om daarbij te onthouden, is dat goed isolerend glas een flinke besparing op uw stookkosten gaat opleveren. Woont u bijvoorbeeld in een 2-onder-1-kapwoning, en vervangt u al het verouderde glas in uw ramen door modern HR++ glas, dan gaat de jaarlijkse energierekening al snel met € 400 omlaag. Uw investering van € 4.400 tot € 4.900 kunt u dus al in ongeveer 11 jaar hebben terugverdiend. En dat niet alleen, uw woning wordt er vooral ook veel comfortabeler op. En een prettig klimaat in huis, dat is niet in geld uit te drukken.

Bespaar dubbel glas prijzen offertes

De ramen in huis vervangen kan een best ingrijpende klus zijn, en ook een flinke investering. Logisch dus dat u zich hier heel goed op wilt voorbereiden. U wilt zeker weten dat u een erkende vakman in huis haalt, maar ook dat u niet teveel voor de klus betaalt. Een goed begin is dan om te inventariseren wat voor prijzen verschillende glasbedrijven in uw omgeving hanteren. Dubbelglas-Weetjes heeft deze stap voor u zo simpel mogelijk gemaakt: vanuit uw comfortabele stoel kunt u hier, geheel gratis en vrijblijvend dubbel glas offertes aanvragen. Een aanvraag kost u enkele minuten. Vervolgens nemen maximaal 5 glasspecialisten in uw regio contact met u op met een gerichte prijsopgave. Zo kunt u zelf, op uw gemak, inzicht krijgen in de verschillende prijzen die worden gerekend, en bespaart u tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs van uw nieuwe ramen.

dubbel glas prijzen

Verschillende dubbel glas prijzen

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen die glassoorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met ‘hoogrendementsglas’, kortweg aangeduid met “HR”. Dit moderne glas heeft speciaal, extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen onder elkaar:

GlassoortPrijs (excl. arbeidskosten)U-waardeEnergiebesparing per woning met 20 m2 aan glas
Dubbel glas€ 65 per m22,7€ 140 per jaar
HR€ 70 per m21,7 - 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 75 per m21,3 - 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 80 per m21,2€ 260 per jaar
HR+++€ 120 per m20,5 - 0,9€ 280 per jaar

De isolatiewaarde van beglazing is eenvoudig af te lezen aan de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de beglazing isoleert. Kijk hier dus altijd naar bij het laten plaatsen van glaswerk. Een professionele glaszetter kan u hierin ook uitstekend adviseren.

Prijzen van een glaszetter

Het laten plaatsen van dubbel glas is een erg precieze klus, en bovendien niet ongevaarlijk; de glasplaten zijn zwaar, en moeten exact op de goede wijze worden geplaatst om de beste isolatie te bereiken. Het is dus sowieso aan te raden om hier een erkende glaszetter voor in te schakelen. Dit controleert u door te kijken naar het Glasbranche vakcertificaat. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, betaalt u gemiddeld € 50 voor de glaszetter zelf. Zo ziet u dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk, waarmee u zichzelf verzekert van veel meer wooncomfort en een jaarlijkse besparing op de stookkosten van al snel € 200 of meer.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Wanneer u dubbel glas aanschaft, kijk dan van tevoren goed op de offerte wat bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwacht extra kosten heeft. De gemiddelde prijzen die wij in dit artikel noemen, zijn meestal inclusief:

  • BTW
  • Energietoeslag
  • Verwijderingsbijdrage

Als u offertes gaat vergelijken, check dan of deze punten in de prijs zijn verrekend.

Dubbel glas

Een aantal ruiten vervangen

Vindt u de prijzen van dubbel glas te hoog om in één keer al uw ruiten te vervangen? U kunt er ook, om te beginnen, een aantal vervangen. Laat dan bijvoorbeeld alleen HR++ glas plaatsen in ruimten waar u de verwarming veel aan heeft, zoals de woonkamer of de keuken. Uw investering is dan lager en toch kunt u al veel geld besparen op uw stookkosten.

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

De voordelen van dubbel glas in uw ramen zijn duidelijk: het woonklimaat in huis gaat er vele malen op vooruit, en omdat de verwarming een paar graden lager kan, bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Met goed geïsoleerde ramen kunt u dus comfortabel én zuinig wonen. Maar wat kost het nou precies? Om hier inzicht in te krijgen, raden wij u aan om altijd eerst dubbel glas offertes aan te vragen. Dit is geheel gratis, en u zit nergens aan vast. In enkele minuten tijd vult u de gegevens van uw klus in, en binnen 2 werkdagen krijgt u een offerte opgestuurd van maximaal 5 glaszetters in uw omgeving. Leg op uw gemak deze dubbel glas prijzen naast elkaar, en bekijk welke deal het voordeligst voor u uitpakt. Consumenten die u voorgingen, bespaarden hiermee tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs voor dubbel glas in hun ramen. Kies dus voor de beste en voordeligste vakman in uw regio, en maak uw huis comfortabeler en duurzamer!