Zonwerend glas

Heeft u last van te warme ruimtes in huis door de zon die fel op uw ramen schijnt? Dan is zonwerend glas misschien iets voor u!

Hoeveel kost zonwerend glas?

Zonwerend glas of warmtewerend glas is onderverdeeld in verschillende categorieën afhankelijk van de energie absorptie van het glas. Het zal u dan ook niet verbazen dat de gemiddelde prijzen per categorie kunnen verschillen. Afhankelijk van het type dat uw voorkeur heeft, betaalt u voor zonwerend glas vanaf 80 euro per m2. Houdt u er rekening mee dat dit alleen de prijs is voor het glas, en dat hier nog plaatsingskosten bij kunnen komen. Wilt u tot 40 % op de prijs besparen? Vraag dan gratis tot 5 gratis offertes aan door alleen uw postcode in te vullen. Op deze manier kunt u de prijzen van glaszetters in de buurt met elkaar vergelijken.

In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van zonwerend glas:

  • zonwerend glas heeft reflecterende eigenschappen
  • zonwerend glas verlaagt de energiekosten
  • na installatie heeft u geen andere zonwering meer nodig

Reflecterende eigenschappen

Zonwerend glas is speciaal ontworpen om wel het licht maar niet de warmte van de zon toe te laten tot uw huis. Dit kan een uitkomst zijn voor kamers met veel ramen of kamers waar de zon dagelijks op schijnt en de temperatuur dus vaak hoog oploopt. Zonwerend glas verschilt van andere vormen van dubbel glas in de speciale metalen en coatings die aan het glas toegevoegd zijn om het zonlicht te absorberen of te weerkaatsen. Afhankelijk van het type zonwerend glas dat u kiest filtert het glas tot 60 procent van de warmte in vergelijking met standaard dubbel glas. Op deze manier profiteert u wel van het licht van de zo, maar houdt u de ergste warmte buiten de deur.

Zonwerend glas

Lagere energiekosten

Dankzij de isolerende werking van zonwerend glas hoeft u op warme zomerdagen minder te koelen. Hierdoor bespaart u op de kosten voor het koelen van uw huis. ‘s Winters houdt het glas de warmte juist binnen. Zo stookt u uw huis zo voordelig mogelijk lekker warm en bespaart u tegelijkertijd op uw energiekosten.

Geen andere zonwering meer nodig

Een ander voordeel van het plaatsen van zonwerend glas is dat het het installeren van standaard zonwering aan de buitenkant van uw huis overbodig maakt. Zo behoudt u het grootste gedeelte van de lichtinval maar heeft u geen last van de bijkomende ongewenste warmte. Daarnaast wordt zonwerend glas vaak verkozen boven andere zonwering omdat het mooier wordt gevonden.

Alternatieven voor zonwerend glas

Mocht u wel op zoek zijn naar glas dat de warmte van de zon enigszins buiten houdt maar niet specifiek naar zonwerend glas, dan kunt u ook kiezen voor HR++ glas dat wordt behandeld met een zonwerende coating.

Zonwerend glas iets voor u?

Heeft u interesse gekregen in het plaatsen van zonwerend glas? Dan is het slim om de prijzen van glaszetters bij u in de buurt te vergelijken door tot 5 vrijblijvende offertes aan te vragen. Zo kunt u tot 40 % besparen op het plaatsen van zonwerende beglazing in uw huis. Wanneer u kiest voor een goed isolerende soort warmtewerend glas, maakt u mogelijk zelfs aanspraak op een subsidie van uw gemeente.