Thermopane glas

Wist u dat thermopane glas een andere benaming is voor dubbel glas? Maar hoe is deze naam ontstaan, en wat kan thermopane glas voor u betekenen? Vind hier de antwoorden op uw vragen en ontdek wat de richtprijzen zijn van thermopane glas.

Prijzen van thermopane glas

Wanneer u besluit om thermopane glas te plaatsen in uw woning dan is het verstandig om u eens goed te verdiepen in de gemiddelde kosten van de klus. U kunt er voor kiezen om zelf uw glas te plaatsen, maar het is aan te raden om dit te laten doen door een ervaren glaszetter. Er komt namelijk meer bij kijken dan u denkt. De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van thermopane glas vindt u in onderstaand overzicht. Bent u benieuwd naar de kosten van alle dubbel glassoorten? Deze vindt u op de pagina dubbel glas prijzen.

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas*
Thermopane glas€ 115€ 140

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Stel u woont in een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² en u besluit uw complete woning te voorzien van thermopane glas. Houd dan rekening met een totaal kostenplaatje van ongeveer € 2.300. Deze prijs is dus inclusief btw en montage. Wij kunnen u alleen een gemiddelde prijs bieden, de exacte prijzen van glaszetters lopen namelijk flink uiteen. Om er zeker van te zijn dat u de beste glaszetter met de voordeligste prijzen uitkiest raden wij u aan om meerdere offertes van glaszetters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan bij glaszetters in uw regio. Omschrijf uw klus en ontvang binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe thermopane glas.

Thermopane glas

Wat is thermopane glas?

Nu weet u hoeveel thermopane glas ongeveer kost, maar niet geheel onbelangrijk is wat het precies is. Thermopane is eigenlijk niets anders dan een synoniem voor dubbel glas. Thermopane is de naam van een Duits bedrijf dat in de jaren ‘50 van de vorige eeuw voor het eerst dubbel glas op de markt bracht. En zoals dat wel vaker gaat bij merknamen, werd het al snel een in de volksmond gebruikte term, in dit geval dus voor isolatieglas. Het eerste type thermopane beglazing zat simpel in elkaar: twee glasplaten met een isolerende laag lucht ertussen. Later werd isolatieglas steeds moderner en complexer, en werd ook de term thermopane minder gebruikt. De term ‘thermopane’ wordt soms gebruikt om dubbel glas ‘oude stijl’ aan te duiden: 2 glasplaten met alleen een laag lucht ertussen. Dit type dubbel glas wordt nog weinig verkocht, omdat de techniek enorm vooruit is gegaan. De populairste soort isolatieglas vandaag de dag is HR++ glas. Dit glas biedt veel isolatie dankzij een speciaal soort edelgas tussen de glasplaten, en een extra coating op het glas die de buitentemperatuur scheidt van de binnentemperatuur.

Thermopane glas

Bespaar op uw stookkosten

Met thermopane glas in uw woning bespaart u fors op uw stookkosten. Hoe beter het isolatieglas, hoe meer de warmte in huis wordt vastgehouden. De isolatiewaarde van glas wordt aangegeven met de U-waarde. Hoe goed thermopane glas isoleert kunt u aflezen in de tabel hieronder. We nemen in het overzicht ook de HR beglazing mee, om u een inzicht te geven in de isolatiewaarde van de verschillende soorten dubbel glas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter uw woning geïsoleerd wordt.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)Gemiddelde energiebesparing per woning met 20 m² aan glas*
Thermopane glas2,7€ 140 per jaar
HR1,7 - 2,0€ 180 per jaar
HR+1,3 - 1,6€ 220 per jaar
HR++1,2€ 260 per jaar
HR+++0,5 - 0,9€ 280 per jaar

* Ten opzichte van enkele beglazing

U ziet dat u met HR+++ glas of driedubbel glas het minst hoeft bij te stoken. Met HR++ glas bespaart u bij een gemiddeld rijtjeshuis al snel € 260 per jaar, bij thermopane glas is dit gemiddeld € 140 in vergelijking met enkel glas.

HR+++ glas voor de allerbeste isolatie

Bent u een echte bespaar- en/of milieu liefhebber? Dan bent u vast op zoek naar het allerbeste isolatieglas. HR+++ of driedubbel glas past dan perfect bij u. HR+++ glas is eigenlijk geen dubbel glas, maar driedubbel glas. Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen. Bij HR+++ glas is hier nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Het resultaat is een vrijwel perfect isolerende ruit. U bespaart al snel € 280 per jaar aan stookkosten bij een gemiddeld rijtjeshuis. Deze investering heeft u binnen 10 jaar dus alleen al terugverdiend aan besparingen. HR+++ glas kost gemiddeld € 170 per m² inclusief btw en montage. Maar de besparing is niet het enige voordeel van HR+++ glas, ook het wooncomfort zal enorm toenemen. Zo is het driedubbele glas geluidswerend waardoor u geen last meer heeft van voorbij razende auto’s of het geluid van vechtende katten op straat. Daarnaast is HR+++ glas inbraakwerend waardoor u ‘s nachts met een gerust hart gaat slapen.

Het goedkoopste thermopane glas? Vergelijk offertes

Wilt u thermopane glas laten plaatsen door een professional? Heel verstandig. Nog verstandiger is om dit voor de beste prijs te laten doen. Maar hoe komt u aan die voordeligste glaszetter? Dat is heel eenvoudig. Vraag bij ons gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van maximaal 5 verschillende glaszetters bij u in de regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes waarna u ze rustig naast elkaar legt en vergelijkt. Zo ziet u in één oogopslag wat de beste deal is en met welke glaszetter u in zee wilt gaan. Het is volledig vrijblijvend dus wanneer u toch afziet van de klus zit u nergens aan vast. Op naar de goed geïsoleerde woning met thermopane glas in de aankomende koude winter.

Thermopane glas offertes