Mat glas

Mat glas is een glassoort die we de laatste jaren steeds meer gebruikt zien worden in bedrijven en huizen. Is matglas geschikt voor uw wensen, en wat zijn de gemiddelde prijzen voor matglas?

Wat kost mat glas?

Mat glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 3mm tot 10mm. In de meest simpele uitvoering is het glas verkrijgbaar vanaf 70 euro per vierkante meter. Hier moet u echter nog wel plaatsingskosten bij rekenen. Bent u toch op zoek naar mat glas van een iets zwaardere kwaliteit? Voor bijvoorbeeld mat glas dat ook nog eens gehard is, betaalt u prijzen vanaf €122 euro per m2.

Prijzen op een rijtje

Zetten we het op een rijtje, dan kunt u dus met de volgende gemiddelde prijzen rekening houden:

  • Mat glas: vanaf € 70 per m2
  • Mat glas gehard: vanaf € 122 per m2
  • Plaatsingskosten glaszetter: €40 – €70 per m2

Met name die laatste prijs kan nogal verschillen, afhankelijk van het glasbedrijf dat u inschakelt. Het loont daarom altijd om eerst vrijblijvend offertes aan te vragen van glaszetters in uw regio. Zo kunt u op uw gemak de prijsopgaven naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. U kunt hiermee fors besparen op het bestellen en laten plaatsen van mat glas.

Mat glas

Licht én privacy

Misschien kent u het wel: u zou graag veel licht in een ruimte willen hebben, maar liever geen pottenkijkers van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan kantoorpanden, douchewanden, of ramen op de begane grond aan de straatkant. Mat glas is in deze gevallen een ideale oplossing. Behalve hiervoor genoemde voorbeelden kunt u ook denken aan binnen- en kastdeuren, hiervoor wordt ook vaak matglas gebruikt.

Hoe wordt mat glas mat?

Mat glas wordt mat door de bewerking met zuur of met een slijpmiddel. Dit zuur tast het oppervlak van het glas aan. Op deze manier wordt het glas minder doorzichtig en voelt het oppervlak ruwig aan. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat het licht dat op het glas valt, wordt verstrooid en er dus voor ons zicht geen scherp beeld meer mogelijk is. De hoeveelheid licht dat wordt doorgelaten blijft echter hetzelfde als bij normaal glas. Met mat glas bent u dus verzekerd van privacy en kunt u tegelijkertijd genieten van een zonovergoten ruimte.

Mat glas als isolatieglas

Uiteraard is het ook mogelijk om mat glas, wanneer u dit wilt gebruiken voor ramen in uw huis, te combineren met isolatieglas. Zo profiteert u van de unieke eigenschappen van mat glas en maakt u uw woning ook nog eens energiezuiniger. Het populairste dubbel glas in Nederland is al jaren HR++ glas. Laat u uw woning beter isoleren met HR++ beglazing, dan bent u ervan verzekerd dat u deze investering binnen afzienbare tijd hebt terugverdiend.

Tot 40% op mat glas besparen?

Aangezien de prijzen van mat glas nogal uiteenlopen, is het belangrijk om u voor de aanschaf van het glas te oriënteren op de markt. Zo kunt u er bijvoorbeeld achter komen welke glassoort het beste aan uw eisen voldoet of welke soort u het beste kunt gebruiken voor uw situatie. Door offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters kunt u ook tot 40 procent besparen op uw aankoopprijs van mat glas. U kiest van voor erkende vakspecialisten die aangesloten zijn bij de Glas Branche Organisatie.

Mat glas offete