Isolatieglas

Het is slim om van meerdere glaszetters een dubbel glas offerte aan te vragen door hierboven uw postcode in te vullen. De prijsverschillen kunnen namelijk oplopen tot 40%.

Isolatieglas prijzen

Dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd. Isolatieglas prijzen liggen tussen € 65 en € 120 per m². De prijs is vooral afhankelijk van de glassoort en de mate van isolatie. Daarom leest u hier meer over:

  • Wat is isolatieglas?
  • Gas of lucht?
  • HR-coating
  • Beglazing plaatsen

Wilt u de exacte kosten voor isolatieglas vergelijken, vraag dan eenvoudig prijsopgaven aan van verschillende glaszetters door hierboven uw postcode in te vullen.

Wat is isolerende beglazing?

Met isolatieglas verbetert u de warmte-isolatie van uw woning . Isolerende beglazing bestaat uit twee of meerdere glaslagen waartussen een afgesloten ruimte zit. Deze ruimte noemen we de spouw en deze kan gevuld zijn met lucht of gas.

De isolatiewaarde van beglazing is te zien aan de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. En logischerwijs: hoe beter de isolatie, hoe hoger de isolatieglas prijzen. We hebben verschillende glassoorten en hun U-waarde voor u op een rij gezet.

U-waarde
Standaard dubbel glas2,7
HR 1,7 - 2,0
HR+1,3 - 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 - 0,9

Gas of lucht?

Het grootste voordeel van isolatieglas is dat het warmteverlies beperkt wordt. Normaal gesproken gaat de meeste warmte verloren via de ramen. Bij isolerend glas zorgt de spouwvulling ervoor dat warmte van binnenuit moeilijk door de glaslagen dringt. Er gaat daardoor dus minder warmte verloren. Een spouw met gas werkt hierbij beter dan een spouw met lucht. Standaard dubbel glas en HR beglazing hebben meestal luchtvulling. HR +(++) beglazing heeft vrijwel altijd een gasvulling. Denk hier dus aan als u de verschillende isolatieglas prijzen naast elkaar legt: iets duurder glas levert op termijn veel meer besparing!

HR++ glas

Als u isolatieglas kiest met een HR-coating, dan hoeft u minder te stoken. Dit is namelijk een extra isolerend laagje op de beglazing dat de warmte van binnenuit terugkaatst de kamer in. Daarnaast wordt koude lucht van buiten tegengehouden, terwijl zonnestralen worden doorgelaten. Alle soorten HR-glas hebben zo’n coating. Hierdoor isoleren ze beter dan standaard dubbel glas. Zo kunt u met de besparing op uw energierekening op termijn de isolatieglas kosten terugverdienen.

Isolatieglas plaatsen

Wilt u de isolerende eigenschappen van isolatieglas optimaal benutten, laat de beglazing dan plaatsen door een vakman. De positieve eigenschappen van isolatieglas worden pas volledig benut als het perfect geplaatst is. Door zijn ervaring en opleiding weet een glaszetter hoe het glas nauwkeurig gemonteerd en afgewerkt moet worden. Zeker als u geen ervaring heeft met glaszetten, raden we u aan om dit over te laten aan een glaszetter. Een kundig glasbedrijf zal u ook heel helder kunnen vertellen wat de verschillende isolatieglas prijzen zijn die zij rekenen.

Een aantal ruiten vervangen

Als u de isolatieglas prijzen te hoog vindt om dit in huis te plaatsen, dan kunt u ook een aantal ruiten laten vervangen. Laat bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken dubbel glas plaatsen. In deze ruimten staat de verwarming het meest aan. Hier kunt u dus ook de hoogste besparingen halen op uw stookkosten.

Vergelijk isolatieglas offertes

Wilt u isolatieglas laten plaatsen in uw woning, vergelijk dan offertes van verschillende glaszetters. De prijzen kunnen namelijk tot wel 40% verschillen. Zo kunt u eenvoudig veel voordeel behalen bij het laten plaatsen van isolatieglas.