Glas polijsten

Zit u al een tijdje tegen één of meerdere krassen op uw raam aan te kijken? Er is een mogelijkheid om de krassen weg te laten halen, laat uw glas polijsten. Maar wat doen glaszetters nu precies als ze glas polijsten, en hoelang duurt dit? Lees snel verder voor de antwoorden op deze vragen.

De kosten van glas polijsten

Glas polijsten heeft verschillende voordelen: het glas ziet er weer als nieuw uit en het is in verhouding met een nieuw raam een stuk voordeliger. U kunt ervoor kiezen om zelf uw ramen te polijsten, maar de kans is groot dat u meer stuk maakt dan dat het mooier wordt. Een ervaren glaszetter heeft de deskundigheid en gereedschappen in huis die u mogelijk niet tot uw beschikking heeft. De kosten voor het laten polijsten van glas zit hem met name in de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. Een kras meer of minder op een raam of de grootte van een raam maakt in de meeste gevallen niet uit. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het laten polijsten van uw beglazing.

Hoeveelheid glas te polijstenGemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkostenBenodigde polijst tijd
1 - 2 ramen€ 2001 - 1.5 uur
3 - 4 ramen€ 2502 - 2.5 uur
5 - 6 ramen€ 3002.5 - 3.5 uur

Stel, u heeft uw zoontje of dochtertje mee laten helpen met het zemen van uw ramen. Naast de welbekende strepen die zijn ontstaan blijkt ook dat er krassen op het glas zitten omdat het rubber van de trekker niet meer zit waar het hoort te zitten. Vervelend is het altijd, maar vaak kunnen deze krasjes gemakkelijk worden weggepolijst, waardoor ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. De kosten hiervoor zullen voor één of twee ramen rond de € 200 zijn, inclusief btw en voorrijkosten. Echter, elke situatie is anders. Bent u benieuwd naar wat glas polijsten in uw persoonlijke situatie gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere glaszetters bij u in de buurt. Op deze manier heeft u niet alleen alle benodigde prijsinformatie, maar kunt u tegelijkertijd ook nog eens de goedkoopste glaszetter uitkiezen.

glas polijsten

Glas polijsten

Zitten er krassen in uw raam of heeft u vervuild glas of kalkafzetting? Laat dan uw glas polijsten door een ervaren glaszetter. Het maakt niet uit of het nu gaat om dubbel glas, gehard glas of gelaagd glas, in de meeste gevallen kan dit glas gewoon gepolijst worden waardoor u de beschadigingen aan het glas niet meer ziet. Polijsten is in principe het schuren van het glas met een speciale polijstpasta. Glas polijsten is precisiewerk, maar hoe doet een glaszetter dit nu precies?

  1. De glaszetter maakt het te behandelen oppervlakte eerst grondig schoon.
  2. Vervolgens houdt hij een spuitfles met water bij de hand.
  3. De roterende polijstkop wordt op een soort boormachine worden bevestigd waarna er een geringe hoeveelheid polijstpasta op de polijstkop wordt geplaatst.
  4. De polijstmachine wordt aangezet waarbij de glaszetter met een roterende beweging de krassen weg poetst.
  5. Wanneer het gehard glas of gelaagd glas betreft houdt de glaszetters zijn polijstmachine nooit langer dan 20 seconden op één plek. Als het glas namelijk te heet wordt bestaat de kans op een breuk. Hierbij is de spuitfles met water essentieel om het glas koel te houden.

Glas polijsten niet mogelijk?

Het is mogelijk dat een glaszetter tot de conclusie komt dat de krassen te diep zijn waardoor het advies volgt om nieuw glas te laten plaatsen. Wanneer er te diep moet worden gepolijst kan het zijn dat er oneffenheden komen in het glas, een soort deuken. Dit ziet er niet meer mooi uit. Nieuwe beglazing is dan de oplossing voor u. De kosten van een nieuwe glasplaat in vergelijking tot het polijsten verschillen niet erg veel. In onderstaand schema ziet u de gemiddelde prijzen van de meest voorkomende glassoorten per m².

GlassoortenGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas (5mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR ++)€ 130
Enkel glas€ 140
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Glas polijsten

Zelf glas polijsten?

Veel mensen zoeken op internet op welke manier ze zelf glas kunnen polijsten. Zo is er te vinden dat glas gepolijst kan worden met tandpasta en koperpoets. Dit werkt helaas niet, was het maar zo gemakkelijk. In het slechtste geval wordt het zelfs alleen maar erger door dit soort middeltjes. Ook zijn er polijstsetjes verkrijgbaar bij meubelzaken of webshops. Volgens de fabrikanten van deze setjes kunt u met deze materialen uw glas weer als nieuw maken. In de praktijk zult u merken dat polijsten precisiewerk is waarbij de polijstsetjes uiteraard niet zo professioneel zijn als het gereedschap van een erkende glaszetter. Wanneer u geen ervaring heeft met het polijsten van glas, raden wij u dan ook aan om u te laten adviseren en uw glas te laten polijsten door een vakman.

Prijsvoordeel? Vergelijk offertes

U weet nu hoe glas wordt gepolijst en wat de richtprijzen hiervoor zijn. Waar we het nog niet over hebben gehad is het vergelijken van verschillende glaszetters. Er zijn namelijk genoeg vakkundige bedrijven die de volledige klus voor u uit handen kunnen nemen. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor glas polijsten niet de pan uit rijzen doet u er goed aan om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Iedere glaszetter hanteert namelijk zijn eigen prijzen, waardoor het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Het vergelijken van de aanbieders maken wij u erg gemakkelijk. U geeft aan wat uw wensen zijn, geeft uw postcode op en ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van glaszetters bij u in de regio. Aan de hand van deze offertes heeft u een goed overzicht van de kosten en weet u zeker dat u de meest goedkope optie kiest. Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offertes op. Wellicht zien uw ramen er over enkele dagen weer als nieuw uit zonder hier te veel geld voor uit te geven!

Glas polijsten offertes vergelijken