Glas op maat

Heeft u een raam met een speciale hoek en is dit raam aan vervanging toe? Dan valt uw raam in de categorie glas op maat. Alle soorten glas kunnen op maat worden gemaakt, van dubbel glas tot gehard glas. Bent u benieuwd wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder voor informatie en handige bespaartips.

Prijzen van glas op maat

Voordat u overgaat tot het bestellen en plaatsen van glas op maat is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de te verwachten kosten. De prijzen van glas op maat lopen uiteen, afhankelijk van het type glas en de afmetingen van het glas. In het onderstaande overzicht ziet u de richtprijzen zodat u een realistische schatting kunt maken van de totale kosten.

Type glas*Gemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 115
HR€ 120
HR+€ 125
HR ++€ 130
HR +++€ 170
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 120
Plexiglas€ 125
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

* Meer informatie over de verschillende glassoorten vindt u op de glassoorten pagina.

Het is lastig om een exacte prijs te geven voor glas op maat. Elke opdracht is immers uniek waardoor elke prijs ook uniek is. Daarnaast zijn er duidelijke verschillen te zien in de prijzen die glaszetters hanteren. Om u tijd en moeite te besparen bieden we u graag de mogelijkheid om snel en gemakkelijk prijsinformatie te ontvangen van maximaal 5 betrouwbare glaszetters bij u in de buurt. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan. Door de prijzen naast elkaar te leggen maakt u een goede weloverwogen keuze waardoor u de aanbieder kiest met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u de glaszetters met elkaar vergelijkt kunt u tot wel 40% besparen op uw glas op maat, net zoals velen die u voorgingen. Vergelijk daarom altijd voordat u koopt.

Glas op maat 2

Glas op maat

Op het moment dat u een nieuw huis koopt waar bijvoorbeeld enkel glas in zit, bestaat de kans dat u er graag dubbel glas in wilt laten plaatsen. De ramen worden opgemeten door een glaszetter waarna het glas voor u wordt besteld en vervolgens wordt gemonteerd. In de meeste situaties gaat het om standaard afmetingen, echter zijn er ook uitzonderingen en daar biedt glas op maat uitkomst. Wanneer u een nieuw dakraam laat plaatsen met speciaal glas of een raam heeft met een speciale hoek dan wordt er glas op maat gebruikt. Dubbel glas, enkel glas en gehard glas hebben ieder een unieke methode om op maat te worden gemaakt. Dubbel glas en gehard glas wordt echter op maat gefabriceerd en kan niet achteraf worden gesneden, net zoals de overige glassoorten. Het wordt simpelweg op maat besteld. Bij enkel glas ligt dat anders, hier leest u onderstaand meer over.

Enkel glas op maat snijden

Het is mogelijk om enkel glas op maat te laten snijden. Hier is wel een speciaal mesje voor nodig die elke glaszetter wel in het bezit heeft. Het snijden van glas kan uitsluitend bij enkel glas. Veel mensen vinden glas een eng materiaal om mee te werken, maar met het juiste gereedschap is het snijden ervan helemaal niet zo moeilijk. Een specialist zorgt bij het snijden dat hij een rechte lat heeft. Vervolgens doopt hij de glassnijder in een beetje terpentine, houdt de glassnijder rechtop en haalt deze met middelmatige druk langs de lat. De glaszetter maakt de snede in 1 beweging, wanneer de snede namelijk onderbroken wordt is de kans groter dat het glas afbreken verkeerd gaat. Na het insnijden kan het rechte stuk rustig worden afgebroken, precies op de naad. Vaak wordt enkel glas op maat gesneden zodat het gebruikt kan worden ter bescherming van een tuinlantaarn, een foto in een fotolijstje of natuurlijk voor een raam in de schuur of woning.

Gehard glas op maat

Gehard glas, ofwel thermisch bewerkt glas, is een soort glas dat door een thermische of chemische behandeling sterker wordt gemaakt. Het glas wordt verwarmd tot ongeveer 600 graden en vervolgens snel afgekoeld. Omdat glas van nature een slechte warmtegeleider is zal de buitenkant eerder warm worden dan het midden. Voordat de glasplaat kan breken wordt het glas snel afgekoeld. Door dit hardingsproces wordt het glas ongeveer 5x zo sterk als ongehard glas. Echter moeten alle bewerkingen zoals het op maat maken, slijpen en gaten boren gebeuren vóór het hardingsproces. Door de spanning op het glas is de kans op breuk zeer waarschijnlijk.

Besparen op uw glas op maat

Bent u van plan uw enkel glas voor dubbel glas op maat te vervangen? Goed idee, het is een investering die u in de loop der jaren terugverdient. Met name met HR++ en HR+++ kan de besparing op uw energiekosten hoog oplopen. Deze glassoorten hebben hogere prijzen dan standaard dubbel glas, maar dit prijsverschil kunt u snel terugverdienen. HR++ en HR+++ houden namelijk veel warmte binnen in vergelijking met normaal dubbel glas, waardoor u de verwarming lager kan zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld in een gemiddeld rijtjeshuis met HR++ glas tot wel € 260 per jaar besparen. Het prijsverschil tussen enkel glas en HR++ glas heeft u hierdoor al na 2.5 jaar terugverdiend.

De voordeligste deal ligt binnen handbereik

U heeft nu de benodigde informatie en de richtprijzen van de verschillende soorten glas op maat. De eerste stap is gezet, de volgende stap is de zoektocht naar de beste maar voordeligste leverancier. Wij kunnen voor u van deze zoektocht een zoekmoment maken. Om uw keuze te vergemakkelijken is het verstandig om verschillende glaszetters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. Vergelijken doet u eenvoudig door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen waarbij u binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 5 glaszetters bij u in de regio ontvangt. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op uw glas op maat. Wanneer begint u met besparen?

glasschade offerte