Geluidswerend glas

Woont u langs een drukke weg of heeft u veel last van geluidsoverlast? Dan is geluidswerend glas de manier om het wooncomfort van uw droomhuis nog meer te vergroten.

Prijs

De geluidswerende eigenschappen van glas zijn te combineren met tal van andere opties zoals zonwerende coatings. De prijzen per m2 zijn afhankelijk van de andere functies die het glas moet vervullen. Voor de eenvoudigste soort geluidswerend glas betaalt u ongeveer 60 euro per vierkante meter. Let op: dit is alleen de prijs voor het glas zelf, exclusief plaatsingskosten. Wilt u exact weten wat u kwijt bent? Vul dan hierboven uw postcode in om vrijblijvend tot 5 prijsopgaven te ontvangen.

Hoe wordt glas geluidswerend?

Omdat geluid bestaat uit trillingen in de lucht moet geluidswerend glas deze trillingen zoveel mogelijk dempen. Er zijn verschillende manieren om glas zo geluidswerend mogelijk te maken:

  • met behulp van geluidswerend folie
  • door te variĆ«ren in de dikte van en de ruimte tussen glasbladen
  • door het opvullen van de ruimtes tussen het glas met speciaal gas

Geluidswerend folie

Een van de manieren om glas extra geluidswerend te maken is door het te voorzien van een laag PVB-folie. Het folie heeft een geluidswerende werking en kan zowel toegepast worden op enkel als op dubbel glas.

Glasbladen met verschillende diktes

Kiest u voor dubbel glas dan is het mogelijk om dit extra geluidswerend te maken door de diktes van de twee bladen van elkaar te laten verschillen. Op deze manier wordt het doorgeven van trillingen tussen de bladen tegengegaan.

Geluidswerend gas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten waar ruimte tussen zit die over het algemeen opgevuld wordt met lucht. Moet het glas echter een geluidswerende functie vervullen, dan wordt de ruimte nog wel eens gevuld met iets anders. Bij voorzetglas. Door de isolerende werking die een voorzetraam heeft, verbetert u de geluidsisolatie in uw gehele pand.

Geld besparen op uw geluidswerend glas?

Afhankelijk van uw situatie kan een glaszetter u adviseren over wat in uw geval de verstandigste keuze qua geluidswerende beglazing is. Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan en bespaar zo tot 40 % op het plaatsen van dit glas.