Gekleurd glas

Gekleurd glas is op veel manieren toe te passen in uw woning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van gekleurd glas? Lees snel verder.

Gekleurd glas

Glas is al lang niet meer het statische constructiemateriaal dat alleen verwerkt kan worden in ramen. Tegenwoordig zijn constructies van glas vaak ook binnen te vinden. Naast deze vernieuwende manieren om glas te gebruiken is het materiaal zelf ook nog eens in vele kleuren leverbaar. Daarom is glas een veelzijdig materiaal om bijvoorbeeld te gebruiken in:

  • trappen
  • balustrades
  • douchedeuren
  • gevels

Prijzen van gekleurd glas

Het is natuurlijk afhankelijk van de toepassing en de hoeveelheid van het glas die u ervan nodig heeft hoeveel u voor gekleurd glas moet betalen. Wilt u exact weten hoeveel geld u in uw situatie kwijt zou zijn aan gekleurd glas? Vraag dan uw glaszetter om professioneel advies of vraag tot 5 gratis offertes aan.

Toepassingen

Gekleurd glas is zowel functioneel, bijvoorbeeld als u glas wilt gebruiken op een plaats waar transparantie niet per se gewenst is, als stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van getint glas in douchecabines of als douchedeur.

Gekleurd glas

Technieken

Eigenlijk heeft glas van zichzelf geen kleur, maar er zijn meerdere manieren om glas een kleur mee te geven. Voor toepassingen in keukens en kasten wordt vaak een laklaag op een enkele glasplaat aangebracht. De zijde met de laklaag wordt dan vervolgens bij een keuken tegen de wand geplaatst zodat de laklaag niet kan beschadigen. Een andere manier om gekleurd glas te maken is door een kleurstof toe te voegen bij het smelten van het glas. Dit is ook de techniek die gebruikt wordt bij het maken van wijn- en bierflessen en bij glas-in-lood.

Glas in andere vormen

Door nieuwe technieken wordt glas steeds bruikbaarder als bouwmateriaal voor allerlei toepassingen. Glas is niet alleen geschikt voor ramen of decoratie, maar denk ook eens aan meubels van glas of glazen vloeren. Ook met deze toepassingen kunt u optimaal profiteren van de specifieke eigenschappen van glas, zoals de strakke vormgeving en het gebruik van lichtinval.

Bespaar tot 40 procent

Is gekleurd glas ook iets voor u? Informeer dan van tevoren naar de prijzen die de glaszetters in uw buurt rekenen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw postcode in het onderstaande formulier in te vullen. Zo vergelijkt u tot 5 verschillende glaszetters in uw buurt. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaart u tot 40 procent op uw gekleurde glas.