Dubbel glas in serres

Een serre is een schitterende aanwinst voor uw woning. Door de toepassing van het best isolerende en meest veilige dubbel glas geniet u optimaal van de vele voordelen van een serre.

Ruimte en licht met een serre van glas

Een serre is een zeer fraaie manier om uw woning meer ruimte en licht te geven. Een serre is een afgesloten buitenruimte, die in directe verbinding staat met de rest van uw huis, meestal de woonkamer. Met het gebruik van veel glas ontstaat een heerlijk lichte ruimte waar u optimaal geniet van de warmte van de zon en de sfeer van uw tuin. Ook op dagen met slecht weer heeft u in een serre het gevoel toch een beetje buiten te zijn. De meeste serres bestaan dan ook voor een groot deel uit glas, dus is een belangrijke vraag welke glassoort het meest geschikt is voor uw serre, en wat voor kosten dat glas met zich meebrengt.

Wat kost dubbel glas in een serre?

In principe wordt voor een serre vaak hetzelfde glas gebruikt als voor normale ramen, bijvoorbeeld dus het populaire HR++ glas, en vaak veiligheidsglas op de plekken waar het glas extra sterk moet zijn. Omdat dubbel glas prijzen sterk kunnen verschillen per glassoort en aanbieder, is het lastig om daar een indicatie voor te geven, maar houd u in ieder geval rekening met de volgende gemiddelde prijzen:

  • Het glas: €70 – €100 per m2
  • De glaszetter: €40 – €70 per m2

Bij een serre is er vrijwel altijd sprake van maatwerk beglazing. Daarom is het sterk aan te raden om van tevoren een serrespecialist of glaszetter te raadplegen voor een prijsopgave. U krijgt dan niet alleen een beter plaatje van de mogelijkheden voor uw gedroomde serre, maar door de offertes slim met elkaar te vergelijken, besparen consumenten bovendien tot wel 40% op de uiteindelijke plaatsing van dubbel glas in een serre.

Dubbel glas serre

Standaard HR++ glas

Een nieuwe serre zal vrijwel altijd standaard worden voorzien van HR++ glas. HR staat voor Hoog Rendement, en de plusjes voor de extra isolerende technieken die op dit glas zijn toegepast. HR++ glas is al sinds vele jaren het meest gekozen glas bij nieuwbouw en renovatieklussen, omdat het kwalitatief zeer goed isolatieglas is met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Met HR++ glas geniet u optimaal van het comfort van uw serre.

Gelaagd glas voor extra veiligheid

In een serre zit logischerwijs veel glas, ook op plaatsen waar dat best kwetsbaar kan zijn. Denk hierbij aan glas op een hoogte waar u tegenaan kunt lopen, of wat bijvoorbeeld vanaf de buitenkant makkelijk te bereiken is. Op die plaatsen wordt vaak gekozen voor gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd. Dit glas kan tegen een flink stootje, omdat de glasplaten zijn samengesmolten met een doorzichtige laag extra taai folie. Loopt u er tegenaan of valt er iets op, dan zal het glas misschien wel breken, maar niet uiteenvallen. Dit voorkomt onnodig letsel, en dat niet alleen: het is nog inbraakwerend ook.

Zonwerende optie

Voor de warmste maanden van het jaar is het belangrijk om ook zonwering in uw serre te hebben, anders kan het een broeikas worden. U zou kunnen kiezen voor zonwerend glas, maar dan profiteert u in de koudere maanden niet van de warmte van het zonlicht. Externe zonwering, zogenaamde serrezonwering, is een beter idee, en dit is dan ook heel goed verkrijgbaar voor serres. Vraag ernaar bij uw specialist!

Dubbel glas in serres

Een serre van plexiglas?

Een opkomend fenomeen voor serres is de serre van plexiglas. Plexiglas is eigenlijk geen glas maar een doorzichtige kunststofsoort. Door steeds verbeterde technieken is het verschil met echt glas steeds kleiner geworden. De voordelen van plexiglas zitten hem voornamelijk in de enorme kracht; plexiglas is gemiddeld ruim 120 keer sterker dan reguliere glassoorten, en dus vrijwel onbreekbaar. Daarnaast isoleert plexiglas prima en gaat het vele jaren mee. Het is ook mogelijk om een gedeelte van uw serre van plexiglas te voorzien, bijvoorbeeld het dak. Vraag ook hiervoor naar de mogelijkheden bij een gespecialiseerd bedrijf.

Bespaar door offertes te vergelijken

Bent u geïnteresseerd geraakt? Zoals al gezegd, is het voor de mogelijkheden van een serre belangrijk om van tevoren uitvoerig te overleggen met een glaszetter of in serres gespecialiseerd bouwbedrijf. Wilt u met bedrijven in uw regio in contact komen, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar aanzienlijk op het beste glas voor uw serre.