Beloopbaar glas

Een glaszetter plaatst uw dubbel glas op vakkundige wijze. Ontdek welke voordelen u kunt hebben door een glaszetter uw dubbel glas te laten plaatsen.

Prijzen

Doordat beloopbaar glas erg stevig moet zijn, liggen de prijzen per vierkante meter hoger dan bij gewoon dubbel glas. Daarnaast is beloopbaar glas verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs. Gemiddeld moet u denken aan de volgende prijzen per dikte:

  • 25 millimeter: €355 p/m2
  • 29 millimeter: €420 p/m2
  • 34 millimeter: €445 p/m2
  • 40 millimeter: €620 p/m2
  • 49 millimeter: €865 p/m2

Afhankelijk van de samenstelling van het glas kunnen deze prijzen hoger of lager uitvallen. Door gratis tot 5 offertes aan te vragen bij glaszetters in uw buurt kunt u precies kijken hoeveel u kwijt zou zijn aan beloopbaar glas.

Toepassing

Beloopbaar glas is een glassoort die over het algemeen gebruikt wordt voor vloeren, traptreden en vides. Beloopbaar glas is een zeer geschikt bouwmateriaal om een lichte en moderne sfeer in uw huis te brengen. Hieronder vindt u enkele toepassingen van beloopbaar glas.

Beloopbaar glas

Wat is beloopbaar glas?

Beloopbaar glas is een glassoort die sterk genoeg is om als vloer te dienen. Omdat er door het lopen kracht op komt te staan, moet het glas extra sterk zijn. Daarom wordt het samengesteld uit verschillende lagen glas en folie. Het benodigde aantal lagen, en daarmee dus de dikte van het glas, wordt bepaald aan de hand van de functie die het zal gaan vervullen. Gemiddeld ligt de dikte van beloopbaar glas tussen de 25 en 70 mm. Een glaszetter kan u adviseren welke samenstelling en dikte u nodig heeft.

Anti-slipcoating

Beloopbaar glas is van zichzelf glad, maar om uitglijden te voorkomen, wordt de bovenkant na het samenstellen bewerkt met een antislipcoating. Deze coating maakt het oppervlak stroever, zodat het glas goed te belopen is. Afhankelijk van uw leverancier is het glas ook met print of in kleur verkrijgbaar. Dit maakt beloopbaar glas een modern maar praktisch bouwmateriaal.

Gewicht

Doordat beloopbaar glas zijn kracht haalt uit het aantal lagen waaruit het is opgebouwd, moet u er rekening mee houden dat het een vrij zwaar bouwmateriaal is. Overweegt u beloopbaar glas te gebruiken in uw huis, dan is het verstandig er rekening mee te houden dat het gewicht van dit materiaal tussen de 70 en 90 kilo per vierkante meter ligt. Door het grote gewicht en de breekbaarheid van het product is het niet aan te raden het glas zelf te installeren. Daarnaast moet beloopbaar glas aan strenge wet- en regelgeving voldoen om veiligheid te kunnen garanderen. Het is daarom verstandig het glas professioneel te laten plaatsen.

Beloopbaar glas

Voordelen

Beloopbaar glas is een goed alternatief voor andere bouwmaterialen wanneer u op zoek bent naar een materiaal met een moderne en ruimtelijke uitstraling. Door de samenstelling is het glas even sterk als reguliere bouwmaterialen en dankzij de lichtdoorlatendheid is het uitermate geschikt om donkere ruimtes te voorzien van extra licht. Daarnaast is het materiaal makkelijk in het onderhoud en schoonmaak.

Offertes aanvragen

Bent u enthousiast geworden over beloopbaar glas en denkt u erover om dit ook in uw woning te laten plaatsen? Vraag dan een glaszetter in uw buurt om advies door gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aan te vragen. Daarmee bespaart u ook nog eens tot 40% op de aanschaf van beloopbaar glas.