Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen is niet iets wat u zomaar zelf doet, de meeste mensen laten dit over aan een specialist. Wanneer dubbel glas namelijk op de juiste manier wordt geplaatst biedt het vele voordelen, zoals een hoge isolatiewaarde. Hier leest u welke voordelen dubbel glas nog meer biedt en wat de kosten zijn.

Dubbel glas plaatsen, wat kost dat?

Zijn uw ramen aan vervanging toe of wilt u uw huis beter isoleren voor een hoger wooncomfort? Dan is het verstandig om dubbel glas te laten plaatsen in uw woning. Bij de aanschaf van dubbel glas rijst meestal de vraag: Wat gaat deze investering mij kosten? Past dit wel binnen mijn budget? Om u direct een indicatie te geven van de kosten voor het plaatsen van dubbel glas ziet u hieronder de prijzen voor het materiaal inclusief montage en btw.

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur (nacht en overdag) van 18 graden.

Stel, u woont in een rijtjeshuis en het totaal aan raamoppervlakte waar u HR++ glas in wilt laten zetten is circa 20 m², dan kunt u rekening houden met een totaal kostenplaatje van € 2.600. Om een goed overzicht te krijgen van de prijzen voor het laten plaatsen van dubbel glas voor uw situatie is het aan te raden om eerst meerdere glaszetters met elkaar te vergelijken. U gaat zien dat de prijzen per specialist veel verschillen wat kan oplopen tot wel 40%. Wij bieden u graag de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en gratis offertes aan te vragen. Vul onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van glaszetters bij u in de regio. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Dubbel glas plaatsen woning

Soorten dubbel glas

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen de glassoorten is de mate van isolatie. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas een iets hogere aanschafprijs heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met hoogrendementsglas (HR glas). Dit moderne glas heeft extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten op een rij inclusief de U-waarden. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de beglazing isoleert.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas2,7
HR1,7 - 2,0
HR+1,3 - 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 - 0,9

Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas laten plaatsen

Wanneer een glaszetter in uw woning dubbel glas komt plaatsen is het goed om te weten wat er precies gaat gebeuren. Een glaszetter plaatst dubbel glas door het uitvoeren van onderstaand stappenplan. De glaszetter:

  • haalt de bestaande glaslatten weg;
  • snijdt vervolgens de kitverbinding van het huidige glas los, zodat het oude glas verwijderd kan worden;
  • verwijderd daarna de overige kitresten om de ondergrond goed schoon te maken;
  • plakt een soort isolatiestrip rond de glasplaat;
  • plaatst het glasband ook op de glaslatten;
  • plaatst vervolgens het dubbel glas in het kozijn;
  • bevestigd daarna de glaslatten weer tegen het raam;
  • kit vervolgens de verbindingen;
  • werkt het raam daarna af met met een elastische kit (acryl, thiokol of siliconen);
  • verwijderd als laatste de restanten met een plamuurmes.

Maak duidelijk afspraken

Laat u dubbel glas plaatsen, dan zijn onverwachte kosten te voorkomen door het maken van duidelijke afspraken met de glaszetter. Zo kunt u er op letten of de volgende vragen duidelijk beantwoord zijn:
Is de prijs inclusief transport?
Wat zijn de levertijden?
Zitten verwijderingsbijdrage, btw en energietoeslag in de totaalprijs?
Wat is de garantieperiode?

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, raden wij u aan om opheldering te vragen bij de glaszetter of glashandel.

Garantie

Als u het dubbel glas plaatsen laat doen door een glaszetter, dan heeft u recht op garantie als er een plaatsingsfout is gemaakt. De garantieperiode op glas is meestal 10 jaar. Gaat er dan door een verkeerde plaatsing iets kapot aan het glaswerk, dan krijgt u de nieuwe ruit en plaatsingskosten vergoed.

Dubbel glas vervangen

Zelf dubbel glas plaatsen

Als u ervaring heeft met het zetten van ruiten, dan kunt u overwegen om het zelf te doen. U bespaart dan plaatsingskosten. Als u glas zelf plaatst, krijgt u echter vaak geen garantie op eventuele plaatsingsfouten. Daarnaast is dubbel glas plaatsen niet geheel ongevaarlijk. Glas is scherp en uiteraard breekbaar, waardoor u vervelende verwondingen kunt oplopen. Als u geen ervaring heeft, dan raden we u daarom aan om de plaatsing over te laten aan een glaszetter.

Bespaartip: vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Het laten plaatsen van dubbel glas is goed voor het milieu maar zeker ook voor uw portemonnee. Omdat iedere glaszetter zijn eigen prijzen hanteert, wat overigens kan oplopen tot een verschil van 40%, is het verstandig om deze prijzen eens naast elkaar te leggen. Vraag hier in één klap meerdere offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 5 gratis offertes van glaszetters bij u in de regio. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend, bent u niet tevreden? Dan bent u niet verplicht om met één van de glaszetters in zee te gaan. Het vergelijken van offertes zorgt ervoor dat u niet te veel betaald voor het laten plaatsen van dubbel glas.

Dubbel glas plaatsen prijzen vergelijken