Isolatie centraal thema op Batibouw 2014

Batibouw 2014

In de Brusselse Expo is momenteel de elfdaagse bouwbeurs Batibouw 2014 in volle gang. Dat is geen kleine gebeurtenis: gedurende elf dagen is er op meer dan 120.000 vierkante meter, verspreid over 11 beurslagen, van alles te zien en beleven op het gebied van bouwen, in de breedste zin van het woord. Rond de 1000 fabrikanten en meer dan 2500 merken presenteren zich aan wie maar belangstelling heeft voor (ver)bouwen, zowel uit de professionele als de particuliere hoek. Jaarlijks trekt de beurs een kleine 350.000 bezoekers.

Bijna-energieneutraal wonen

Eén van de centrale thema’s van Batibouw dit jaar is “bijna-energieneutraal wonen”, een populair onderwerp voor veel huiseigenaren. Dankzij subsidies en betaalbare besparingstechnieken is het voor steeds meer huishoudens mogelijk om klimaatneutraal te worden. Veel aandacht gaat dan natuurlijk uit naar moderne, duurzame manieren van energie opwekken, maar onmisbaar hierbij is ook een goede isolatie. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van dubbel of HR++ glas.

Het begint met isolatie

Een makkelijke manier om een woning energiezuiniger te maken, is door te zorgen voor goede isolatie van ramen en muren. Een moderne, zeer zuinige HR-ketel is natuurlijk een mooie aanwinst voor uw woning, maar ook weer zonde van het geld en de moeite als een groot deel van de opgewarmde warmte via ramen en muren net zo snel het huis weer verlaat. Bent u dus geïnteresseerd in het energiezuinig of zelfs ‘bijna-energieneutraal’ maken van uw woning, bezoek dan de Batibeurs voor advies en inspiratie, of kijk voor meer isoleer- en bespaartips op dubbelglas-weetjes.nl.

Rate this post