HR++ glas meest geplaatst in 2013

Meer verbouwingen in 2013

Met het einde van 2013 in zicht kijkt DubbelGlas-weetjes terug op een interessant jaar voor de woningsector. Zo besloot de regering begin dit jaar om het btw-tarief voor verbouwingen in en om hethuis tijdelijk te verlagen naar 6%. Bovendien kwamen er nieuwe subsidies vrij voor huiseigenaren die hun woning wilden isoleren. Dit zorgde ook bij DubbelGlas-weetjes voor een stijging in het aantal offerte-aanvragen voor glaszetters. Daarbij was het geen verrassing dat HR++ glas als meest aangevraagde glassoort uit de bus kwam.

HR++ glas meest geplaatst

Van alle consumenten die via Dubbelglas-Weetjes gratis dubbel glas offertes aanvroegen, koos maar liefst 37% voor HR++ glas. Overzichtelijk op een rijtje gezet zijn dit de voorkeuren die mensen aangaven op het offerte-formulier:

  • 30% – standaard dubbel glas
  • 13% – HR+ glas
  • 37% – HR++ glas
  • 18% – overig…

Onder klanten van Dubbelglas-Weetjes was HR++ glas dus de meest geplaatste glassoort in 2013. HR++ glas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding: u betaalt relatief nauwelijks meer dan voor standaard dubbel glas, maar de isolerende eigenschappen zijn veel beter. De structurele besparing op uw stookkosten zorgt ervoor dat u binnen korte tijd het prijsverschil hebt terugverdiend. Benieuwd naar meer informatie over dubbel glas prijzen? Wij helpen u graag verder!

HR++ glas meest geplaatst in 2013 versie B

Ventilatieroosters populairste accessoire

Een ander opvallend gegeven zagen wij bij de extra opties die consumenten konden kiezen voor hun nieuwe ramen. Ruim 1 op de 10 mensen koos daarbij voor ventilatieroosters in de ramen. Met 13% was dat het meest gekozen accessoire. Opvallend daarbij is dat ventilatieroosters natuurlijk niet in het glaswerk zelf zitten, maar in het raamwerk eromheen of in de kozijnen. Veel mensen kiezen ervoor om, behalve hun beglazing, ook de rest van het raamwerk en/of de kozijnen aan te pakken. Dat isolatie ook hierbij een grote rol speelt, blijkt uit cijfers van één van onze andere websites, Kozijnen-Weetjes.nl.

HR++ glas met kunststof kozijnen

Daaruit kwam naar voren dat van de mensen die in 2013 offertes aanvroegen voor nieuwe kozijnen, in 55 % van de gevallen koos voor kunststof als materiaal. Kunststof is een voordelig en zeer goed isolerend materiaal, dat prima te combineren is met modern isolatieglas zoals HR++. Zo laat u in één keer uw ramen perfect isoleren, wat op de lange termijn veel comfort en energiebesparing oplevert.

Dubbel glas laten plaatsen in 2014?

En wat gaat u doen in 2014? Overweegt u het vervangen van uw raamwerk, al dan niet in combinatie met de kozijnen? De regering heeft besloten om de tijdelijke btw-verlaging met een jaar te verlengen, en er zijn nog steeds subsidies beschikbaar voor energiezuinige maatregelen in huis. Overweegt u om nieuw dubbel glas in uw woning te laten plaatsen? Of heeft u nog twijfels? Laat het ons weten!

Rate this post