Hogere verkoopwaarde met isolatieglas

Huizenprijzen 2,2% hoger

Deze maand kwam Vereniging Eigen Huis met het nieuws dat de huizenprijzen in Nederland op dit moment op hetzelfde niveau liggen als begin 2003. Uit cijfers van CBS en het Kadaster blijkt dat de huizenprijzen het afgelopen jaar gemiddeld 2,2% stegen. In de grote steden was de prijsstijging het grootst. Ook het aantal verkopen ging sterk omhoog. Op landelijk niveau steeg het aantal transacties in het tweede kwartaal met 80% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoopgevende cijfers dus voor de woningmarkt, die lange tijd zo op slot zat.

Overheidsingrijpen helpt

Het is goed mogelijk dat de maatregelen van de overheid, ingezet in 2013, daaraan hebben bijgedragen. In dat voorjaar sloot de regering een woningmarktakkoord met andere partijen, dat er onder meer in voorzag om tijdelijk de btw op arbeidskosten in de bouw te verlagen naar 6%. Hierdoor werd het voor huizenverkopers makkelijker om bijvoorbeeld bepaalde verbouwingen aan hun huis uit te besteden, zodat de verkoopwaarde omhoog zou gaan. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel, een energiezuinige hr-ketel, of het beter isoleren van de woning.

Ook subsidies mogelijk

Eerder schreven we al over dit woningmarktakkoord en hoe er ook voor 2014 speciale subsidies voor onder meer het plaatsen van dubbel glas beschikbaar waren. Wilt u uw huis verkopen, maar wil dit nog niet vlotten? Dan zijn bovenstaande punten goede redenen om eens te overdenken in hoeverre de isolatie van uw huis voldoet aan de wensen van potentiƫle kopers. Door uw huis energiezuiniger te maken met bijvoorbeeld goed isolerend HR++ glas, maakt u uw huis aantrekkelijker voor verkoop. En dat niet alleen: de waarde van de woning gaat ook meteen omhoog.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over de verschillende soorten isolatieglas en gemiddelde dubbel glas prijzen, lees dan verder op DubbelGlas-Weetjes. Overweegt u om modern isolatieglas te plaatsen in de ramen in uw woning, maar heeft u gericht advies nodig, dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om hier een professionele glaszetter naar te laten kijken.

Rate this post