Glazen meubels

Prijs

Afhankelijk van het soort meubel dat u zoekt varieert de prijs. Het is aan te raden om van tevoren te onderzoeken wat de gemiddelde prijzen voor glazen meubelen zijn. Zo kunt u een weloverwogen aankoopbeslissing maken. Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om glazen meubelen op maat te maken.

Glazen meubels

Voordelen

De doorzichtigheid en de vaak strakke vormen van glazen meubels maken de producten uitermate geschikt voor toepassing in moderne interieurs. Daarnaast is glas steeds vaker ook te combineren met andere materialen zoals hout, en zijn glazen meubels dus ook uitermate goed te combineren met een klassieker interieur. Ook is het mogelijk om een glaszetter opdracht te geven om een meubel te maken precies naar uw specifieke wensen. Op die manier creƫert u een unieke sfeer in uw huis met een uniek meubel.

Nadelen

Ondanks dat glazen meubels over het algemeen bestaan uit gehard glas, is het toch niet aan te raden om met puntige of scherpe voorwerpen tegen de meubels aan te stoten. Daarnaast is het van belang om de meubels voorzichtig te verplaatsen om eventuele breuken of beschadigingen te voorkomen. Glas blijft altijd kwetsbaar voor krassen en kringen, en is daarom niet altijd de beste materiaalkeuze voor meubels. Ook bijvoorbeeld vette of vieze vingers blijven goed te zien, en glas is daarom erg schoonmaakgevoelig.

Glas als bouwmateriaal

Behalve in de vorm van glazen meubels wordt glas ook steeds vaker gebruikt als volwaardig bouwmateriaal. Denk hierbij aan glazen gevels of bijvoorbeeld beloopbaar glas. Door voortdurende technische ontwikkelingen krijgen glassoorten steeds betere, sterkere eigenschappen, zodat er meer en meer op dit gebied mogelijk is. Houdt u van glas vanwege de strakke uitstraling of het doorlaten van licht, probeer dan breed te denken – er is meer mogelijk met glas dan u zou verwachten. Zoek bijvoorbeeld naar inspirerende glastoepassingen op internet, of vraag een glasleverancier naar de mogelijkheden.

Glazen meubels

Rate this post