Energiebesparing met dubbel glas populair

Energieverbruik als verbeterpunt

Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten voor het wooncomfort van uw woning? Op die vraag geeft maar liefst 1 op de 4 consumenten aan dat het energieverbruik de belangrijkste verbetering zou zijn. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder zowel huurders als woningeigenaren. De belangrijkste verbeterpunten op een rijtje:

  • 25% energieverbruik
  • 20% ventilatie
  • 14% sneller opwarmen van ruimtes in huis
  • 13% regelbaarheid van verwarming

Minder energieverbruik, bijvoorbeeld door de toepassing van dubbel glas, is voor veel consumenten dus 1 van de belangrijkste verbeterpunten voor het binnenklimaat en comfort van hun woning.

Ook woningcorporaties

Uit eerder onderzoek van USP bleek ook al dat woningcorporaties energiebesparing als 1 van de belangrijkste prioriteiten zien. Dat is belangrijk, want bewoners van huurwoningen kunnen doorgaans niet zelf kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel of dubbel glas. De corporatie is daarvoor nodig, en gelukkig dringt ook daar steeds meer door dat investeren in energiezuinige woningen zich op termijn alleen maar zal terugverdienen.

Nieuws energiebesparing

Dubbel glas in uw woning

Bent u eigenaar van een koopwoning, dan kunt u er zelf voor kiezen om te investeren in de energiezuinigheid van uw woning. Voorbeelden hiervan zijn een efficiente HR-ketel, en goed isolerend dubbel glas. De populairste glassoort, HR++ glas, kunt u laten plaatsen vanaf € 80 per m2.

HR++ houdt de warmte binnen

HR++ glas isoleert zeer goed, omdat het, anders dan gewoon dubbel glas, niet zomaar lucht tussen de twee glasplaten heeft, maar speciaal edelgas. Dit houdt de warmte nog beter in huis. Ook de speciale coating op HR++ beglazing zorgt voor een perfecte scheiding tussen kou van buiten en warmte van binnen.

Wat vindt u?

Kunt u zich ook vinden in de uitkomsten van dit onderzoek? Vindt u het energieverbruik ook het belangrijkste verbeterpunt van uw huis? En heeft u hier al actie op ondernomen, door bijvoorbeeld nieuw dubbel glas in uw ramen te plaatsen?

Rate this post