Energie besparen met HR++ glas

Passiefhuizen in Kerkrade

Een bijzonder project in Kerkrade-West. Terwijl de bewoners gewoon thuis konden blijven, ondergingen 95 woningen van woningcoöperatie Hestia een metamorfose. Het werden zogenaamde passiefhuizen, huizen die vrijwel volledig zelf voorzien in hun energiebehoefte. Zo kwamen er zonnepanelen, zuinige HR-ketels en kreeg elke woning zeer goed dubbel glas. De bewoners zijn voor de komende 50 jaar verzekerd van een zeer lage energierekening. Het passiefhuis-concept wordt al jaren toegepast, maar meestal voor een enkele, particuliere woning. Een project op zo’n grote schaal is bijzonder.

Laag energieverbruik

Het lage energieverbruik in passiefhuizen is mogelijk door slimme koel- en verwarmingssystemen en door goede isolatie. Er wordt meestal gebruik gemaakt van driedubbel glas dat de warmte in huis zeer goed vast kan houden.

Dubbel glas speelt een belangrijke rol

Niet alleen woonhuizen kunnen zeer energiezuinig worden gemaakt, ook steeds meer openbare gebouwen in Nederland worden hierop aangepast. In april van dit jaar zal de de Brede Bossche School (BBS) in Den Bosch de deuren openen. Het is één van de eerste multifunctionele gebouwen in Nederland die aan de prestatie-eisen van de stichting Passief Bouwen voldoen. Hierbij is veel aandacht besteed aan isolatie van muren, dak en fundering, en slimme opwekking van energie. Ook dubbel glas speelt hierin een belangrijke rol, door zonlicht binnen te laten vallen waar het kan, en kou buiten te houden waar het nodig is.

Ook uw woning kan zuiniger

Heeft u een hoge energierekening? Er zijn verschillende manieren om uw woning energiezuiniger te maken, zodat u minder hoeft te stoken voor een aangename temperatuur. Een zuinige hr-ketel en goed isolerende kunststof kozijnen helpen veel, en voor uw ramen is HR++ glas de beste optie. Dit dubbel glas heeft een speciale coating die de warmte in huis reflecteert, zodat u optimaal van uw verwarming profiteert. Bovendien is de terugverdientijd voor HR++ glas aanzienlijk korter dan bij andere glassoorten.

Deel uw ervaringen

Heeft u uw huis energiezuiniger gemaakt met HR++ glas? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Merkte u verschil in comfort, en heeft u de voordelen ook al teruggezien op de energierekening? Reageer en deel uw ervaringen, zodat u ook andere consumenten enthousiast maakt voor het verbeteren van hun huis met dubbel glas.

Rate this post