Dubbel glas voor zuinigheid en comfort

Duurzaam Wonen

Energiezuinige, duurzame woningen zullen dit jaar meer onder de aandacht worden gebracht bij consumenten. Dat is aangekondigd door Duurzaam Gebouwd, het kennisplatform voor duurzaam bouwen in Nederland. In samenwerking met Sanoma Media zullen zij een nieuw consumentenplatform lanceren, Duurzaam Wonen. Via internet, tv en gedrukte media zal worden ingezet op het delen van inspiratie en het stimuleren van duurzame maatregelen voor woningen. Denk hierbij aan energiezuinige verwarming, goede dak- en gevelisolatie en dubbel glas.

Een energiezuinige woning geeft comfort

Het consumentenplatform zal volgens Duurzaam Gebouwd minder zijn gericht op milieu of techniek, maar vooral op lifestyle en comfort. Het platform wil consumenten erop wijzen dat een energiezuinige woning niet alleen goed is voor de wereld om ons heen, maar ook prettig om in te leven. Zo is ook het plaatsen van goed isolerend dubbel glas gunstig voor uw leefomgeving én voor uw portemonnee.

Dubbel glas houdt de warmte binnen

U kunt uw woning op verschillende manieren energiezuiniger maken. Denk hierbij aan een efficiënte manier van verwarmen met een zuinige HR-ketel, maar ook vooral aan de isolatie van uw huis. Heeft u ramen zonder dubbel glas, dan gaat er veel warmte in huis verloren. HR++ glas houdt die warmte beter binnen, dankzij een coating op de glasplaat die zonlicht doorlaat en de warmte van binnen weerkaatst. Zo houdt u de temperatuur in huis beter op peil, wat veel comfortabeler aanvoelt.

Besparen op stookkosten

Naast meer comfort brengt een investering in dubbel glas u op termijn ook financieel voordeel. U verbruikt minder energie om uw woning warm te krijgen, wat resulteert in een lagere energierekening. Woont u in een gemiddelde Nederlandse rijtjeswoning, dan kunt u met HR++ glas in alle ramen € 120 tot € 260 per jaar besparen op de stookkosten.

Welk glas vindt u het beste?

Isolatieglas is er in allerlei varianten, van gewoon dubbel glas tot het modernste HR+++. De prijzen verschillen, evenals de isolatiewaarden. Heeft u onlangs uw glaswerk vervangen, of bent u het van plan? Welke glassoort lijkt u dan de beste optie? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Rate this post