Dubbel glas extra voordelig dankzij btw-verlaging

Details van de btw-verlaging 2013

Vanaf 2013 is de btw-verlaging in de bouw van kracht. Voor de duur van tenminste 1 jaar zal de btw op arbeidskosten in de bouwsector verlaagd worden van 21% naar 6%. We zetten de belangrijkste details voor u op een rijtje. De maatregel is van toepassing op:

  • Elke woning ouder dan 2 jaar
  • Alle werkzaamheden rondom het “vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning”
  • De arbeidsuren, dus niet de materiaalkosten

Het laten plaatsen van dubbel glas door een glaszetter wordt ook genoemd als een voorbeeld van een ingreep die onder het verlaagde btw-tarief zal vallen. Het wordt dus extra voordelig om de isolatie van uw huis te verbeteren, maar hoeveel kunt u hier ongeveer mee besparen?

U bespaart minstens 5%

DubbelGlas-Weetjes deed nader onderzoek en kwam tot de conclusie dat de besparing op nieuw dubbel glas op gemiddeld 5 tot 8 % van de totaalprijs zou uitkomen. Voor HR++ glas betaalt u nu € 135 per m2. Met het verlaagde btw-tarief zou dat neerkomen op € 125 per m2. Vervangt u het complete glaswerk in uw huis of bijvoorbeeld in 1 gevel, dan kan deze besparing dus aardig oplopen.

Extra subsidies in 2013

Naast prijsvoordeel door de btw-verlaging kunt u mogelijk ook nog een deel van de kosten voor dubbel glas vergoed krijgen. In het woningmarktakkoord is namelijk ook afgesproken dat er in 2013 een nieuw fonds voor energiebesparende maatregelen komt. Dit fonds moet op termijn € 600 miljoen aan extra subsidies beschikbaar stellen. Zodra hier meer over bekend is, leest u het op deze site.

Maatregel duurt 1 jaar

De tijdelijke btw-verlaging duurt 1 jaar, tot maart 2014. “Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in hun huis,” legt staatssecretaris Weekers uit op de website van het ministerie. Werkt dit voor u ook? Was u al van plan om dubbel glas in uw woning te laten zetten, en zijn deze voordelige maatregelen het extra zetje dat u nodig had?

Rate this post