Corning kondigt start productie 3D glas aan

Gorilla Glass is tot nu toe vooral bekend vanwege de toepassing in smartphones en tablets. Het glas dat ontwikkeld wordt door dit bedrijf staat bekend om zijn krasbestendigheid en sterkte, en is daarom ideaal te gebruiken als scherm voor tablets en smartphones. Het glas wordt op dit moment onder anderen gebruikt door bedrijven als Apple, Samsung en HTC.

Nieuwe mogelijkheden

Gebogen glas op zich is niet nieuw. Eind 2013 introduceerden onder anderen Samsung en LG gebogen televisieschermen. Revolutionair aan het nieuwe Gorilla Glass zoals dat nu aangekondigd wordt is echter dat Corning een manier heeft gevonden om haar glas tot 80 graden te buigen zonder dat het glas haar kracht en krasbestendigheid verliest. Dit is een grotere curve dan de curve van glas waar Samsung en LG gebruik van maken. Deze grotere curve biedt dus mogelijkheden voor de productie van nog verder gebogen televisies en telefoon. Ook wordt er gespeculeerd over het toepassen van het 3D glas in smartwatches. Daarnaast denkt Corning het glas niet alleen te kunnen buigen, maar ook in andere vormen te kunnen fabriceren.

Glas van de toekomst?

Deze ontwikkeling is niet alleen van belang voor smartphone en tablet fabrikanten, Corning ziet een grote rol weggelegd voor glas in de huizen van de toekomst. Dat het glas nu ook gebogen kan worden brengt namelijk ook mogelijkheden met zich mee voor dubbel glas als constructiemateriaal in huizen en gebouwen. Aangezien Gorilla Glass ook in gebogen vorm extreem sterk en krasbestendig is, zijn ook toepassingen als hieronder niet meer ver weg:

Corning verwacht het 3D glas dit jaar nog op de markt te brengen.

Rate this post