22% meer huishoudens plaatsen dubbel glas in 2013

Btw-verlaging en subsidie

De btw-verlaging die de overheid begin dit jaar doorvoerde, zorgt ervoor dat meer mensen in 2013 renovatieklussen in hun huis oppakken. Bijna 300.000 huishoudens zijn dit jaar toch hun woning gaan renoveren of energiezuiniger gaan maken met bijvoorbeeld dubbel glas, terwijl ze dit eigenlijk niet van plan waren. In februari bereikte Den Haag een akkoord over de woningmarkt. De 2 belangrijkste punten uit dat akkoord waren:

  • Btw-tarief voor de bouw omlaag van 21% naar 6% voor de duur van 1 jaar
  • 600 miljoen extra subsidie voor energiezuinige maatregelen in en om het huis

Professional 22% vaker ingeschakeld

Was u van plan dit jaar een bepaalde renovatieklus zelf te gaan doen, zoals het plaatsen van dubbel glas in uw woning, maar bent u door de btw-verlaging toch gaan overwegen een vakman in te schakelen? U bent niet de enige. Marktinformatieleverancier WoonKennis deed onderzoek en concludeerde dat voor zo’n 22% van de huishoudens in Nederland het woonakkoord een stimulans was om toch een professional in te schakelen. En dat loont!

U bespaart tijd en geld

Sommige klussen in huis zijn simpel om zelf op te pakken, maar wordt het specialistisch, dan loont het al snel om een professional in te schakelen. Uw ramen voorzien van modern HR++ glas is daar zo’n voorbeeld van. Een vakkundige glaszetter levert perfect resultaat in korte tijd, zodat u vele jaren lang kunt profiteren van dit moderne dubbel glas. U bespaart dus tijd en ook geld, omdat u jarenlange garantie krijgt op uw nieuwe ruiten.

Kies nu voor dubbel glas

Naast de geplande btw-verlaging heeft het kabinet begin dit jaar ook € 600 miljoen extra subsidie vrijgemaakt voor energiezuinige maatregelen in huis, zoals het plaatsen van goed isolerend dubbel glas. De maatregelen zijn echter van tijdelijke aard en lopen tot 1 maart 2014. Redenen te over dus, als het vervangen van uw glaswerk al op uw lijst stond, om dat dit jaar nog te laten doen.

Rate this post