100.000 energieneutrale huizen in Nederland

Extra geld vrijgemaakt

Goed nieuws voor mensen die hun huis nog energiezuiniger willen maken. Deze week werd bekend dat de overheid, gemeenten, banken en bouwbedrijven komende jaren gaan samenwerken om zo’n 100.000 extra woningen in Nederland energieneutraal te maken. Er wordt, zo meldde de NOS, extra geld vrijgemaakt om huiseigenaren te helpen hun huis te verbeteren, met onder meer zonnepanelen en extra isolatie. Dubbel glas speelt een onmisbare rol bij die isolatie!

Warmte hergebruiken

Een huis is energieneutraal als er minstens evenveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt. Dat klinkt misschien gek, omdat het logisch lijkt dat een huishouden altijd energie van buiten nodig heeft. Zoals u in bovenstaand voorbeeld ziet, kunt u, door slim gebruik te maken van energie uit wind, zon en warmte van de aarde, en door opgewekte warmte in huis zo veel mogelijk te hergebruiken, zodanig veel energie besparen dat het zelfs mogelijk is om ‘in de plus’ te eindigen.

Energie besparen met dubbel glas

Uw hele huis verbouwen om energieneutraal te maken, is niet per se nodig. U kunt al aanzienlijke bedragen op uw stookkosten besparen door de isolatie van uw huis aan te pakken. Wij van Dubbelglas-weetjes wijzen u dan natuurlijk als eerste op uw ramen: zit hier goed dubbel glas in? Een overstap van een oude glassoort naar modern HR++ glas kan uw jaarlijkse energiekosten al snel met gemiddeld € 250 omlaag brengen. Wees dus geen dief van uw portemonnee, help het klimaat en houd de warmte binnen!

Rate this post